Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii au sarbatorit Ziua Mondiala fara Tutun

La sfirsitul saptaminii trecute, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Braila, cu sprijinul Primariei, Consiliului Local al Tinerilor (CLT) si Directiei Judetene pentru Tineret, a organizat o actiune in vederea constientizarii si sensibilizarii brailenilor, in special a tinerilor, cu privire la riscurile asociate fumatului. Astfel, pe un ecran amplasat pe platoul din fata Palatului Administrativ au fost proiectate mesaje impotriva fumatului si informatii cu privire la efectele nocive ale tutunului, concomitent cu difuzarea unui program muzical si diseminarea de pliante si fluturasi.
"In fiecare an, pe data de 31 mai, in intreaga lume se organizeaza o serie de manifestari, pentru a marca asa cum se cuvine Ziua Mondiala fara Tutun. Pentru acest an, sloganul promovat de Organizatia Mondiala a Sanatatii este “Tutunul - letal in orice forma sau continut”. Scopul acestui eveniment a fost prevenirea consumului de tutun in rindul populatiei generale si in special in rindul adolescentilor si tinerilor, despre care se stie ca sint predispusi la experiente noi, in unele cazuri daunatoare. Este cunoscut faptul ca tutunul contine peste 4.000 de compusi chimici, dintre care aproximativ 40 au potential cancerigen extrem de ridicat. Din acest motiv, fumatul este pe cale sa devina principala cauza de morbiditate si mortalitate din lume", a precizat Elena Nechifor, coordonatorul CPECA Braila.
Cei care au fost prezenti la eveniment i-au putut admira pe citiva dintre membrii talentati ai CLT, care au incintat audienta cu piese compuse chiar de ei si momente de dans. "Tutunul provoaca dependenta!", "Alege sa fii liber!", "Alege viata!" sint doar citeva dintre mesajele pe care specialistii CPECA Braila le-au transmis brailenilor, pentru a preveni consumul de tutun la nefumatori si pentru a-i indemna pe cei care fumeaza sa renunte la acest obicei si sa adopte un stil de viata sanatos, fara tutun.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii