Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii au pierdut pentru prima data onorabil

Petrolul: Irimia - Nofitovici, Bar, Costache - Budescu, L. Dumitru, Gentilini, Stana, Ghita (min. 53: Sagna) - Marinescu, Hadnagy (min. 83: Patulea)
Antrenor: Marin Barbu
CF Braila: Budur - Ghidarcea, Calin, Pelin, Posteuca - Girleanu, Olenic, S. Matei (min. 60: Feizula), Sandru - Ochia (min. 53: Cristofon), Buteseaca
Antrenor: Ionel Iuga
Arbitri: Claudiu Stefanuti (Bistrita) - Mihai Artenie (Vaslui) si Valeriu Bostina (Bucuresti)

Principalul obiectiv al brailenilor in acest meci a fost acela de a nu primi gol si cu o singura exceptie, una care de altfel a decis partida, evolutia brailenilor a fost superioara celei preconizate.
CF Braila a obtinut o lovitura libera in minutul 6 si Ghidarcea a sutat pentru prima data pe spatiul portii, numai ca, atent, Irimia a reusit sa scoata mingea de la coltul scurt. Oaspetii au ramas in presing si au mai obtinut un corner, fara rezultat insa pe tabela de marcaj.
Iuga le-a trasat sarcina elevilor sai sa-i tina departe pe ploiesteni de propriul careu si acestia au reusit acest lucru pina in minutul 18, cind in urma a trei actiuni consecutive, Petrolul a reusit sa deschida scorul. Pe post de servant, Hadnagy i-a pus o pasa excelenta lui Stana insa acesta nu a avut "tirul" reglat si mingea a trecut peste transversala. In minutul 19, Costache a sutat foarte puternic din lovitura libera, dar la prima minge a gazdelor pe spatiul portii Budur a avut o interventie foarte buna si a aminat deschiderea scorului insa doar pentru un minut, pentru ca in faza imediat urmatoare, Stana a centrat in fata portii si Sergiu Bar a reusit sa trimita mingea in plasa portii brailene.
La doar doua minute, Budur a avut din nou un reflex foarte bun, dupa care in minutul 25 arbitrul nu a observat cum Stana l-a lovit cu capul in gura pe Buteseaca, gest pentru care in mod normal mijlocasul petrolist trebuia eliminat.
Calin si Posteuca au reusit sa-i anihileze pe Hatnagy si Marinescu, astfel ca pina la pauza nu s-a mai consemnat decit o singura ocazie a gazdelor, una care i-a avut in rolul principal pe Stana si Portarul Budur, dar, din fericire pentru braileni, tabela a nu s-a modificat.

Buteseaca a fost la un pas de egalare

In partea a doua a meciului, Ionel Iuga a facut doua mutari tactice, intarind atit compartimentul median, prin introducerea lui Cristofan, cit si pe cel ofensiv, inlocuindu-l pe Ochia cu Feizula. La rindul sau, Marin Barbu l-a retras pe Marinescu la mijlocul terenului si l-a urcat in avanposturi pe Sagna.
Hadnagy a incercat sa trimita un lob peste Budur insa portarul brailean a demonstrat inca o data ca este cel mai valoros jucator din tabara oaspetilor, dupa care a urmat o perioada in care elevii lui Ionel Iuga au avut mai mult posesia balonului, fara insa a reusi sa pericliteze cu adevarat poarta aparata de Irimia. Portarul ploiestean a avut si un moment in care a gafat, insa lovitura de cap a lui Ghidarcea nu a avut precizia necesara.
Petrolul a mizat pe contraatac, iar cuplul Marinescu - Sagna a iesit de citeva ori in evidenta, la fel si portarul Budur al brailenilor.
Pe finalul partidei, in doar doua minute, Sandru a primit doua cartonase galbene si CF Braila a jucat ultima parte a meciului in inferioritate numerica.
Cu un om mai putin, brailenii au avut doua actiuni periculoase, ambele prin Buteseaca, atacantul oaspetilor prinzind un sut miraculos, de la 40 de metri, Irimia a plonjat tirziu, dar pina la urma a avut sansa si a reusit sa prinda mingea in doi timpi.
Gazdele au incercat sa-si fructifice superioritatea numerica insa actiunile lor nu au avut claritate si partida s-a incheiat cu victoria lor, la limita. Daca ar fi reusit sa treaca cu bine si peste minutul 20 al partidei, CF Braila ar fi putut obtine un rezultat de egalitate si l-ar fi meritat, caci a facut cel mai bun meci al sau in deplasare de la inceputul turului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii