Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii au pierdut la un scor de forfait

A mai trecut o runda de meciuri si CF Braila nu a reusit sa acumuleze nici macar un punct. In aceasta vara s-a schimbat conducerea administrativa, cea tehnica insa "luminita de la capatul tunelului" cea care sa lase sa se intrevada macar un usor reviriment intirzie sa se zareasca.
Echipa braileana are datorii colosale si este chiar in postura de a nu fi programata pentru etapa urmatoare daca nu si le achita in aceasta saptamina. Poate unii se intreba care sint aceste datorii si catre cine trebuie achitate, raspunsul este simplu. Primul cu care trebuie sa se incheie litigiul este Puiu Antohi cel care a retrogradat echipa in Liga a III-a, urmeaza jucatorii galateni adusi cu cea mai mare pompa de o parte conducerii locale, Rancan et compani care aveau salarii lunare de mii de Euro.
In acest moment situatia CF-ul incepe sa devina critica. Au trecut deja doua etape si echipa fanion a orasului a incasat tot atitea infringeri a inscris doar doua goluri si a primit sapte.
Meciul de vinerea trecuta, primul pe teren propriu din acest sezon, a aratat care este diferenta dintre o echipa care si-a propus sa promoveze cu adevarat, Cetatea Suceava si o alta, CF Braila, care este formata in majoritate din juniori si jucatori transferati de la o echpa care a retrogradat, Petrolul Ianca.
In partida cu Cetatea trupa lui Darie a avut o tentativa de a ameninta poarta adversa in primul minut insa sutul lui Gigel Costache a fost prea anemic pentru a trece de blocajul defensivei sucevene.
La faza imediat urmatoare Cetatea a deschis scorul prin Celpan, dupa o incursiune personala la capatul careia l-a driblat si pe portarul Botas. Autorul deschiderii scorului a trimis apoi o diagonala de 20 de metri care l-a gasit intr-o pozitie foarte buna pe Dicher insa atacantul oaspetilor desi a ramas singur cu Botas a sutat peste transversala. Dicher a gasit spatiul portii in minutul 26 numai ca de aceasta data portarul gazdelor a avut o interventie foarte buna si a deviat mingea in corner.
Cu toate ca formatia vizitatoare a controlat jocul in prima repriza, la pauza ar fi putut fi egal daca mingea reluata cu capul de Mindroasa nu trecea la o palma peste bara transversala a portii oaspetilor. Si cum un ghinion nu vine niciodata singur, in minutul 41, centralul intilnirii i-a aratat lui Necoara cel de al doilea catonas galben si CF Braila a ramas in inferioritate numerica.

Colban a facut diferenta in partea secunda

In compensatie, in minutul 48 centralul l-a eliminat si pe Homneac restabilind astfel egalitatea numerica din teren. Si in aceasta parte a meciului tot Cetatea a facut legea in teren. Mai intii Apetri (min. 50) a trimis o centrare sutata si mingea a cazut pe bara transversala a portii brailene, pentru ca dupa nuimai opt minute Colban, direct din lovitura libera de la 17 metri, sa mareasca avantajul gazdelor la doua goluri. Cetatea a continuat sa atace dar Cojenel a ratat din marginea careului mic dupa o actiune la care au mai participat Dicher si Lauciuc. Campionul ratarilor din acest meci, Dicher a mai irosit o ocazie a sucevenilor, insa in minutul 66 Colban a stabilit scorul final al partidei, 0-3, dupa o greseala a fundasilor Samuila si V. Nicolae.
CF Braila a avut sansa de a marca golul de onoare in minutul 71 cind Neta a trimis o pasa foarte buna catre Lupu insa tinarul jucator transferat de la Petrolul a sutat din marginea caului mic direct in bratele portarului sucevean.
Ultima actiune notabila a partidei a apartinut tot oaspetilor si i-a avut in prim plan pe Dicher si M. Lupu insa tabela nu s-a mai modificat.
In urma acestei noi infringeri CF Braila se afla pe ultimul loc in clasament, o pozitie pe care greu o va putea parasi in conditiile actuale.

CF Braila: Botas - Samuila (min. 67: Bratu), Necoara, V. Nicolae, Stanciulescu - Bosoi, Pascu, Costache - Neta - Mindroasa (min. 46: Lupu), Coman.
Categorie articol: 

Comentarii