Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii au fost umiliti pe teren propriu

CF Braila: Budur - Calin, Pelin, Posteuca - Girleanu (min. 37: Mindroasa), Olenic, Macare, Ochia, Cristofan (min.69: Sandru) - Ghioca (min. 64: Caragea), Feizula
Antrenor: Ionel Iuga
Delta Tulcea: Olteanu - Lucan, Mocanu, L. Stefan - Grigorov, Ciju (min.74: Coconasu), Petre (min. 46: Plesa), N. Cretu, V. Cretu - Ciobanu (min. 80: Pantelie), Nanu
Antrenor: Constantin Gache
Arbitri: Romulus Pop (Tg. Mures) - Liviu Ciubotariu si Mihai Pais (ambii din Galati)
Arbitru de rezerva: Ionel Ivan (Braila)
Observator FRF: Aurel Daicu (Falticeni)

De ce i-a fost frica, nu a scapat. CF Braila a pierdut, conform asteptarilor, in fata unei echipe foarte bine organizate, Delta Tulcea, care a fortat doar atit cit a trebuit pentru a obtine punctele.
Oaspetii au tras un prim semnal de alarma in minutul 5, cind mingea sutata de Petre a ocolit de putin vinclul portii gazdelor.
Doua minute mai tirziu s-a derulat singura actiune periculoasa a brailenilor si poate, cine stie, daca tabela s-ar fi modificat, poate scorul final ar fi fost altul. La o minge trimisa inapoi de Mocanu, Ochia a fost mai rapid si a deviat-o pe linga portarul Olteanu, iesit inoportun, insa a aparut providential pe linia portii Liviu Stefan si a rezolvat situatia critica a formatiei sale.
Practic, dupa acest moment, prima parte a intilnirii a fost la discretia oaspetilor. La un contraatac declansat in minutul 8, V. Cretu a sutat din voleu in bara transversala. Delta Tulcea a obtinut patru cornere in primele noua minute, dupa care jocul s-a derulat la mijlocul terenului, iar din minutul 20 au inceput marile ocazii de gol. Prima i-a avut ca protagonisti pe Cretu, Ciju si Petre, o actiune care a facut sah mat apararea braileana, insa ultimul a sutat din pozitie centrala, milimetric pe linga stilpul din dreapta al portii brailene.
Cinci minute mai tirziu, Petre executa impecabil o lovitura libera, toata apararea braileana a fost prinsa pe picior gresit si, de la 2-3 metri, Liviu Stefan a expediat balonul in poarta, min. 25: 0-1.
Oaspetii isi puteau majora scorul in minutul 36, dupa o alta faza cursiva, initiata de N. Cretu, continuata de L. Stefan, numai ca virful de atac al tulcenilor, Ciobanu, din 4 metri, singur cu poarta goala a reluat putin peste. Virful tulcenilor si-a luat revansa dupa numai doua minute, cind a reluat cu capul, la coltul lung, mingea centrata de Mocanu si din acest moment soarta jocului era pecetluita. Pentru ca niciodata un ghinion nu vine singur, din minutul 41 gazdele au ramas in inferioritate numerica, Posteuca fiind eliminat pentru un fault in calitate de ultim aparator, asupra lui Lucan.

Nici rezervele nu au produs modificari semnificative in aspectul jocului gazdelor

In conditiile in care brailenii au parut mai insistenti in partea a doua a meciului, Delta Tulcea a dat dovada de multa maturitate, iar prin evolutia sa a lasat sa se vada ca va fi una dintre echipele care va arbitra lupta pentru promovare.
Chiar daca nu au mai marcat, tulcenii au creat panica inca din primele minute ale reprizei a doua, prin Visan Cretu care, dupa o suita de driblinguri, a fost blocat in extremis, iar in minutul 56, mingea sutata de Mocanu a fost deviata cu dificultate in corner de portarul brailean.
In minutul 59, Ochia a demonstrat ca nici un corner nu stie sa execute, spre disperarea celor o suta si ceva de spectatori care au mai ramas in tribune dupa prima repriza.
Din minutul 72, cind s-a consemnat o noua faza periculoasa la poarta braileana, toate actiunile oaspetilor au fost aplaudate de publicul spectator.
Jocul nu a stralucit prin nimic in finalul meciului si doar mingea sutata de Sandru din lovitura libera, in minutul 85, care a fost si primul sut pe poarta al brailenilor, a mai dezmortit un pic atmosfera.
Tot Delta a fost mai aproape de gol in doua rinduri insa Pelin (min. 77) l-a blocat in extremis pe Pantelie, iar N. Cretu a esuat la contraatacul din ultimul minut de joc, in care oaspetii au avut superioritate numerica.

"Nu am venit la CF Braila pentru bani", a spus dupa meci Ionel Iuga

La finalul partidei, antrenorul Ionel Iuga nu avea cuvinte sa caracterizeze prestatie elevilor sai si nu este exclus ca in cel mai scurt timp sa ia o serie de masuri radicale. Cu greu, tehnicianul brailean a incropit citeva fraze, rabufnind: "Nu am venit la CF Braila pentru bani, ci pentru a face un club care sa egaleze performantele Daciei. Nu mai vreau sa fim umiliti de echipe care abia au pasit in acest esalon si vom cauta sa luam masurile care se impun in astfel de situatii. Este insa un drum foarte anevoios, dar daca nu credeam in reusita, nu ma angajam la o asemenea munca."




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii