Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii au donat 40 de milioane de lei pentru sinistrati

Ieri, pina la ora 13.00, in contul "Solidaritate pentru Familie", deschis de Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila pentru ajutorarea familiilor sinistrate, s-au strins 4.149 RON. Din totalul acestora, 1.428 RON provin din urnele ce au fost amplasate duminica, in intervalul 08.00 - 13.00, in sase puncte de colectare in municipiul Braila, iar 443 RON au fost donati de brailenii prezenti la spectacolul de binefacere de pe esplanada.
"Trebuie precizat ca o singura persoana a depus bani direct in contul deschis la Trezoreria Braila, iar diferenta pina la 4.149 provine de la angajatii institutiilor desconcentrate, carora li s-au trimis adrese prin care li s-a solicitat sprijinul pentru ajutorarea familiilor sinistrate. Contul va ramine deschis pina la sfirsitul lunii, astfel incit cei care doresc sa intinda o mina de ajutor acestor oameni sa o poata face in urmatoarea perioada. Invitam si agentii economici sa ni se alature in aceasta campanie si multumim celor care au facut-o pina la aceasta data", a precizat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
Tot in spiritul zilei de ieri, cind s-a sarbatorit "Ziua Internationala a Familiei", DMSSF Braila a acordat ajutoare financiare pentru cazuri de maxima dificultate, aprobate de Executiv prin Hotarire de Guvern, in cazul a 13 braileni. Valoarea totala a acestora este de 8.200 RON, cel mai mic ajutor fiind de 500 RON, iar cel mai mare de 800 RON. Aceasta este cea de-a treia transa de ajutoare din acest an, acordate de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Din anchetele sociale efectuate a reiesit faptul ca aceste familii dispun de venituri foarte mici, care provin, In majoritatea cazurilor, din pensii, alocatii familiale si ajutoare sociale. De asemenea, multe dintre persoanele adulte din aceste familii au probleme grave de sanatate sau au capacitate de munca redusa.
Din nefericire pentru cele 94 de persoane stramutate de pe strada Ancorei si din Comuna Bertestii de Jos, ce urmau sa primeasca ajutoare de urgenta tot ieri, banii nu intrasera in contul Directiei. Conducerea institutiei ne-a precizat ca hotarirea prin care se acorda aceste ajutoare este aprobata, toate statele de plata sint pregatite si ca, din moment in moment, asteapta sa soseasca banii, ce vor fi platiti in aceesi zi in care vor ajunge. In cazul lor, ajutoarele sint de 150 RON de persoana, valoarea totala fiind de 14.100 RON.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii