Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii aflati la munca in strainatate vin sa isi schimbe buletinele si pasapoartele

In aceasta perioada, tot mai multi braileni care lucreaza in strainatate profita de concedii si revin acasa pentru a se bucura alaturi de familie, ocazie cu care isi rezolva si probleme legate de actele de identitate. Deja numarul solicitarilor catre serviciile care elibereaza carti de identitate, pasapoarte sau certificate de nastere pentru copiii nascuti in alte tari a crescut semnificativ, dar activitatea se desfasoara in conditii normale. La Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenta Persoanelor Braila (SPCLEP) functioneaza patru ghisee, tocmai pentru a se evita aglomeratia, insa, ca de fiecare data, mai apar si persoane nemultumite, care vor sa li se rezolve problemele cit mai repede. Seful institutiei, comisar Livia Damian, ne-a declarat ca, intr-adevar, in lunile iulie si august solicitarile pentru eliberarea de acte de identitate au crescut, asta deoarece multi braileni se intorc din strainatate. Acestia vin la SPCLEP fie pentru preschimbarea actului de identitate, fie pentru ca a expirat sau l-au pierdut fie pentru ca s-au casatorit ori au divortat. Sursa citata a precizat insa ca multi braileni care sint plecati in tarile Uniunii Europene au trimis procura, iar familia s-a ocupat de eliberarea unui nou act de identitate din timp, astfel ca acum nu a mai fost asa aglomerat.
La Serviciul Public Comunitar de Eliberare si Evidenta a Pasapoartelor Simple Braila situatia este cam aceeasi. Desi cererea pentru eliberarea de pasapoarte noi a crescut semnificativ in aceasta perioada, activitatea se desfasoara in conditii normale si nu s-au inregistrat probleme deosebite. La acest serviciu functioneaza doua ghisee pentru primirea cererilor si unul pentru eliberare.
La sfirsitul lunii august, atit la nivelul Serviciului Public Comunitar Local pentru Evidenta Persoanelor cit si la Serviciul Public Comunitar de Eliberare si Evidenta a Pasapoartelor Simple se vor intocmi situatiile statistice si se va vedea clar cit de mult au crescut solicitarile pentru eliberarea de buletine sau pasapoarte, fata de lunile precedente.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii