Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailencele au cistigat pe terenul vicecampioanei Romaniei

O prima repriza echilibrata

In conditiile in care nu i-au iesit pasientele cu modificarea sistemului competitional, Rapidului nu-i raminea decit varianta victoriei in partida cu HC Dunarea pentru a se putea mentine in lupta pentru evitarea retrogradarii. Insa Rapidul a avut de infruntat, simbata, o formatie care-i cunostea jocul in cele mai mici detalii, ambitioasa si decisa sa plece cu puncte din Bucuresti.
Astfel ca dupa o scurta perioada echilibrata, dupa o parada salvatoare a Danei Goldic la aruncarea de la 7 metri a Mirelei Tutunaru, HC Dunarea s-a distantat la patru goluri, 6-2 in minutul 11.
Profitind de faptul ca formatia braileana a evoluat in doar patru jucatoare de cimp, Ruscior si Asandei fiind eliminate, gazdele au reusit sa egaleze apoi la 6 si apoi sa treaca in avantaj, min. 19: 8-6.
Aceasta desprindere a ceferistelor a fost facilitata si de faptul ca oaspetele au ratat doua aruncari de la 7 metri.
Marinela Patru si Liliana Craciun au restabilit egalitatea, dar cu toate ca HC Dunarea a dominat in teren pina la finalul primei reprize avind in permanenta un avantaj de un gol, prima parte a meciului s-a incheiat la egalitate, 13-13.

HC Dunarea a avut un sfert de ora in care a reusit aceeasi prestatie ca in partida cu Oltchimul

Rapidul a profitat de citeva greseli personale ale brailencelor si intre minutele 35-38 a reusit sa se desprinda la patru goluri, 18-14.
Din acest moment apararea formatiei vizitatoare a functionat la parametri optimi, iar Marinela Patru a facut ce a vrut la semicercul advers, inscriind goluri pe cit de pretioase pe atit de spectaculoase. Cu toate ca a fost luata in primire pe rind de catre o jucatoare rapidista, Patru a gasit de fiecare data calea spre gol, iar in repriza a doua si-a trecut in cont 11 reusite care, adaugate celor sase din prima repriza, pot constitui un record de eficacitate.
HC Dunarea a egalat astfel la 19 in minutul 45 si a avut un sfert de ora in care a reusit aceeasi prestatie ca in partida cu Oltchimul.
Pe citeva greseli de arbitraj, cu 30 de secunde inainte de finalul partidei, Rapidul s-a apropiat la un gol, dar Patru a rezolvat ecuatia printr-un gol superb in care mingea a lovit mai intii bara transversala si dupa aceea a intrat in plasa portii aparate cu destula precizie de Mihaela Guresoaia.
Pe ansamblu, HC Dunarea a dominat jocul si a obtinut o victorie meritata, pretioasa si care ii confera mai multa siguranta si liniste pentru perioada ce urmeaza.
"Am realizat obiectivul propus si imi felicit jucatoarele pentru modul cum au luptat, mai ales in momentele dificile. A fost un meci greu, de mare presiune psihica, pe care l-am cistigat si am obtinut doua puncte mari. Consider ca principalul atu l-a reprezentat apararea, dar si faptul ca am avut mai multa rabdare in construirea fazelor de atac. Ma bucur, de asemenea, ca discutiile pe care le-am avut in saptamina premergatoare meciului cu Marinela Patru i-au redat acesteia siguranta si increderea in sine. De acum deja ne gindim la partida urmatoare, cea de pe teren propriu, cu HCM Roman", declara la finalul partidei profesoara Alexandrina Soare.
Pentru HC Dunarea au marcat: Marinela Patru 17, Irina Radovici 3, Liliana Craciun 2, Irina Tomuleanu 2, Ramona Ruscior 2, iar pentru Rapid: Elena Moise Iorgu 9, Elena Dinca 4, Elena Paval 4, Mirela Tutunaru 3, Marinela Gyorffy 2, Mihaela Doica 2.

Emotii in timpul partidei, dar mai ales dupa

Daca ar fi sa caracterizez in general partida de la Bucuresti, as putea spune ca delegatia braileana, si aici intra echipa, dar si suporterii, a avut de doua ori emotii. O data pentru ca HC Dunarea a avut de luptat impotriva unei echipe aflate cu sabia lui Damocles deasupra capului, a doua pentru ca la final numai cu sprijinul fortelor de ordine brailenii au reusit sa paraseasca complexul sportiv si numai dupa ce jandarmii au pus la cale un adevarat scenariu pentru a pacali vigilenta revansarda a publicului giulestean.
Evolutia handbalistelor brailene in teren a fost impecabila, la fel si cea a suporterilor care nu s-au lasat antrenati de provocarile omologilor bucuresteni, dar nici de cele ale jucatoarelor rapidiste.
La finalul meciului, in timp ce paraseau sala, handbalistele gazda au apelat la gesturi provocatoare, chiar obscene. Tuturor acestor incercari de antrenare intr-un posibil conflict, galeria braileana a raspuns cu eleganta: cu aplauze.
Acest lucru a fost apreciat de catre Ionel Antihi, presedintele Consiliului director al HC Dunarea: "A fost o mare diferenta de atitudine intre cele doua grupari sportive. De aceea ii felicit pe suporterii braileni pentru modul de manifestare, atasamentul fata de echipa si nu in ultimul rind pentru intelepciunea de care au dat dovada".

"Mi-am luat revansa" declara, la finalul partidei, Marinela Patru

Jucatoarea care a impresionat cel mai mult in acest meci prin forta ofensiva si apetitul de gol, Marinela Patru este multumita de aportul sau in aceasta victorie, prin care considera ca s-a revansat pentru jocul mai putin bun din partida anterioara. Extrema braileana a realizat un joc foarte bun, fapt demonstrat si de cele 17 goluri marcate, un numar record pentru o partida.
"Pe mine m-a afectat prestatia din meciul cu Tomis. De data aceasta m-am concentrat mai bine si am reusit sa ma revansez si sa ajut echipa sa cistige. Este o victorie foarte importanta pentru noi, care cred ca ne scoate definitiv din zona periculoasa, dar de acum trebuie sa ne concentram pentru urmatorul meci pe care-l avem pe teren propriu, cel cu Romanul, pe care de asemenea trebuie sa-l cistigam", a declarat dupa incheierea partidei golgetera braileana.

"Ambitia si daruirea in joc au fost atuul nostru" era de parere, la finalul jocului, Teodor Ciochia

La fel ca toti ceilalti oficiali prezenti la partida si Teodor Ciochia era emotionat si multumit de rezultatul obtinut de formatia braileana. Directorul sportiv aprecia ca HC Dunarea a dominat in cea mai mare parte a meciului si merita din plin aceasta victorie: "Am controlat jocul in permanenta, cu o exceptie, in repriza a doua, cind pe fondul unor greseli personale, Rapidul a reusit sa egaleze si sa se distanteze apoi la patru goluri. Cu ambitia si daruirea care ne caracterizeaza, dar si prin anihilarea celei mai bune jucatoare a gazdelor, Iorgu, noi am reusit sa preluam ostilitatile si sa intoarcem rezultatul in favoarea noastra. Orice punct ce se adauga in clasament este foarte important pentru noi, iar aceasta victorie este cu atit mai valoroasa cu cit ea a fost obtinuta pe terenul unei echipe Rapid care isi juca una dintre putinele sanse de a scapa de retrogradare. Tin sa multumesc suporterilor care ne-au insotit si ne-au dat ajutorul pe care il asteptam in obtinerea acestui succes".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii