Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailean violator in Italia

Ca si cum nu ar fi suficient ca italienii ii privesc pe romani ca pe niste infractori periculosi - tocmai din cauza unor indivizi dubiosi, care, dupa ce au comis fapte penale in Romania, au fugit in Italia pentru a-si continua activitatea infractionala -, zilele trecute, alti trei romani, printre care si un brailean, au mai adaugat o bila neagra la imaginea tarii noastre. Braileanul in virsta de 31 de ani, aflat in Centocelle, suburbie a capitalei Italiei, a bagat groaza intr-o tinara bulgaroaica pe care a violat-o si a agresat-o, dupa ce a dus-o cu forta sub scara unui supermarket. Recidivistul Claudiu Petrica Craciunescu, domiciliat in satul Tirlele Filiului, orasul Ianca, nu a actionat singur, ci impreuna cu alti doi romani si un tigan italian. Potrivit publicatiei italiene "Il messaggero", cei patru indivizi, toti cu antecedente penale, au luat-o pe tinara de 23 de ani, cu probleme psihice, chiar de pe strada, au tirit-o intr-un loc mai retras, respectiv sub scara unui magazin, pentru a o viola. Batuta si abuzata sexual, victima a tipat continuu dupa ajutor, iar pina la urma a fost auzita de un trecator care a chemat imediat Politia. Din nefericire, unul dintre indivizi, adica braileanul Craciunescu, abuzase deja de tinara, politistii italieni gasindu-l cu pantalonii in vine, iar altul se pregatea sa o violeze. Totusi, interventia agentilor Diviziei Rapide a Politiei din Roma a facut posibila arestarea agresorilor. Arestatii sint romanii Razvan Enache (21 de ani), Petrica Craciunescu ( 31 de ani), Vasile Malinici (32 de ani) si tiganul italian cu domiciliul in campusul de nomazi din Casilino, Robin Ahmetovic (19 ani), toti cu antecedente penale in Romania sau in Italia pentru comiterea unor infractiuni de lovire, scandaluri si fapte impotriva persoanei si patrimoniului. Acuzatiile asupra celor patru indivizi sint de violenta sexuala in grup, sechestru de persoana si amenintari si rezistenta la un ofiter public. Amanuntele privind acest caz au fost facute publice de vicechestorul adjunct din Roma, Silvia Franze si de Paolo Guiso, directorul Sectiei de Interventie Rapida a Politiei. "Reconstituirea faptelor este dificila deoarece fata este afectata de probleme psihice si este sub soc. Nu rezulta a fi in ingrijirea unui centru pentru afectiuni mintale, dar a fost de mai multe ori internata in spital, din acest motiv, in urmatoarele zile, ne vom folosi de ajutorul psihologului pentru a putea comunica cu ea cu privire la cele ce i s-au intimplat si pentru a o ajuta sa treaca peste trauma suferita. Pentru moment stim ca fata se indrepta catre mare, asta si datorita faptului ca purta costum de baie pe sub haine", a precizat Franze, in publicatia italiana "Il messaggero". Cei patru agresori au fost incarcerati in Penitenciarul din Roma.

Craciunescu, fugar din toamna anului 2000

Braileanul acuzat de viol in Italia nu a fost usa de biserica nici cit a stat in Romania. Astfel, in 2000, Claudiu Petrica Craciunescu a furat bunuri in valoare de 26 milioane de lei vechi chiar de la cel care isi facuse mila de el si ii oferise un adapost. La momentul respectiv, Parchetul de pe linga Judecatoria Braila a decis trimiterea in judecata a individului sub acuzatia de furt calificat in paguba avutului particular, insa acesta a fost judecat si condamnat in lipsa deoarece, dupa comiterea faptei, a reusit sa fuga peste hotare.
In toamna anului 2000, impreuna cu un alt individ, Craciunescu l-a jecmanit pe un brailean de bunuri in valoare de peste 26 milioane de lei vechi, complicele fugarului fiind deferit Justitiei la scurt timp. Braileanul jefuit cumparase un imobil pe Calea Galati, insa nu a locuit efectiv in el, ci l-a folosit ca semidepozit. Pe 15 octombrie 2000, in respectivul imobil s-a mutat George I., pe care proprietarul l-a pus sa-i pazeasca bunurile. Citeva zile mai tirziu, barbatul pus de paza s-a intilnit intimplator cu Claudiu Craciunescu, pe care-l cunostea din vedere. Cum, in acel moment, acesta nu avea un adapost deasupra capului, l-a rugat pe George I. sa-l lase sa stea cu el. In acest sens, a doua zi, paznicul a mers la proprietar si l-a rugat sa-i permita noului venit sa locuiasca in casa sa, pina si-o gasi alt adapost. Desi nu-l cunostea pe individ, proprietarul imobilului a fost de acord, cu o conditie: sa garanteze pentru el. Dupa citeva zile, Craciunescu, ramas singur in imobil, s-a pus pe treaba. El a sustras doua bucati de cablu trifazat, de 30 de metri fiecare, a ars invelisul cablului, iar sirma de cupru rezultata a predat-o la fier vechi. Vazind ca-i merge, a doua zi, acelasi individ si-a jecmanit din nou binefacatorul. De data aceasta, insotit de varul sau, inculpatul a patruns in imobil si a sustras un polizor electric, precum si piesele componente de la doua motoare electrice, de 75, respectiv 11 kw. Hotii au fost surprinsi la locul faptei, ceva mai tirziu, chiar de catre cel care trebuia sa pazeasca bunurile. Craciunescu a dat bir cu fugitii dupa ce a comis furturile in anul 2000 si a reusit sa se ascunda destul de bine, insa acum a incaput pe mina politistilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii