Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Brailact" a finalizat investitii de 6,5 milioane euro la Braila

Conducerea companiei "Brailact" SA Bucuresti, producatorul marcii de lactate "Brenac", a anuntat ca a finalizat o investitie de peste 6,5 milioane de euro in retehnologizarea fabricii de lactate din Braila si a capacitatilor sale de productie, in vederea dezvoltarii procesului de distributie.
"Am decis sa investim in retehnologizarea fabricii si in dezvoltarea distributiei proprii la nivel national, aliniindu-ne astfel si celor mai drastice cerinte europene", a declarat, intr-un comunicat, directorul "Brailact", Yannis Mythis.
Programul de investitii s-a derulat pe o perioada de circa doi ani si a cuprins doua etape. In prima faza, firma a realizat investitii de circa trei milioane euro, pentru achizitia unor linii de productie a iaurturilor si brinzeturilor, echipamente de ambalare si prelucrare a laptelui si pentru modernizarea retelei de colectare a materiei prime. Totodata, firma a alocat sume pentru dezvoltarea retelei de distributie si modernizarea spatiilor de productie, pentru a corespunde normelor europene din domeniu.
A doua etapa a programului de investitii a presupus alocarea unor fonduri de peste 2,5 milioane euro, pentru echipamente de procesare si ambalare a laptelui. De asemenea, inca un milion de euro a fost investit pentru crearea unui centru de distributie si a sediului din Bucuresti, se precizeaza in comunicat.
"Brailact", ale carei actiuni sint listate pe piata Rasdaq, a fost infiintata in Braila in anul 1955 si a fost transferata recent cu sediul in Bucuresti. Potrivit celor mai recente raportari, principalii actionari ai firmei sint doi investitori greci, care detin 48,5%, respectiv 48,6% din capitalul firmei.
Categorie articol: 

Comentarii