Mergi la conţinutul principal

Braila si Galati au batut palma

Brailenii si galatenii se vor avea ca fratii. De fapt se au ca fratii inca de simbata, 17 februarie, cind reprezentantii celor doua judete si celor doua municipii au semnat un protocol privind infiintarea unei zone de dezvoltare intercomunitara situate intre municipiile Braila si Galati, pe teritoriul judetului Braila, alaturat DN 22B. Presedintele CJ Braila - Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ Galati - Eugen Durbaca, primarul Brailei - Constantin Cibu si primarul Galatiului - Dumitru Nicolae au semnat de fata cu parlamentari din cele doua judete, dar si cu ministri secretari de stat galateni protocolul care, conform declaratiilor semnatarilor, ar trebui sa aduca prosperitate si dezvoltare economico-sociala tuturor partilor implicate, in egala masura. Conform explicatiilor date de vicepresedintele CJ Galati, Eugen Chebac, in cel mai scurt timp se va efectua un studiu de dezvoltare a zonei dintre cele doua judete, care sa ofere o imagine clara asupra a ceea ce se doreste sa se construiasca acolo. Acesta a mai adaugat ca sustinerea financiara necesara platii consultantului care va intocmi documentatia necesara privind constituirea asociatiei intre cele 4 parti se va realiza de la bugetele locale, respectiv judetene, in cote egale pe baza de parteneriat.
In ceea ce priveste mia de hectare care a creat atita disputa in ultimul timp, raspunsul prefectului Mitroi, dar si al primarului din Galati, a fost unul destul de evaziv. "Problema dezvoltarii regionale treneaza de ceva timp, iar faptul ca astazi ne-am si ascultat, nu doar am vorbit, e de bun augur. Protocolul semnat e o piatra de temelie pentru viitorul zonei noastre. Eu cred ca se poate rezolva ce am solicitat eu printr-o scrisoare in urma cu ceva timp Primariei Galati, pentru ca am gasit astazi o alta atitudine a primarului Nicolae. Ne vom intilni saptamina viitoare si vom rezolva probleme legate de legislatie. Daca Primaria Galati procedeaza cum a promis, nu se va mai face nimic in instanta. Oricum, problema cu mia de ha nu e de taxe si impozite, ci de ce scrie pe buletin. Dar vom consulta un expert pentru asta", a declarat prefectul brailean. "Daca hotarirea a fost ca pe terenul acela sa se faca locuinte sociale si pentru tineri, asta se va face acolo", a mai adaugat si primarul Nicolae. La rindul sau, prefectul de Galati l-a sustinut: "Avem parlamentari care au zis ca vor schimba legea daca nu se va gasi o solutie de compromis. Acolo vor veni si galateni si braileni si nu le va conveni sa scrie in buletinele lor comuna Vadeni. Nu de alta...dar vor veni oameni de conditie... adica din toate paturile sociale, unii vor avea nevoie de ajutoare sociale... Asta e problema, dar nu era cazul sa ne impiedicam de ea acum si sa nu mai facem nimic". Intrebati unde anume pot depune si braileni cereri pentru locuinte facute totusi pe teritoriul lor, cei implicati s-au facut ca nu aud intrebarea, la fel cum nu au vrut sa raspunda nici cind au fost intrebati clar daca cei din zona respectiva se vor numi braileni sau galateni.
La rindul sau, ministrul secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Locuintelor si Turismului, Mircea Toader, a tinut sa sublinieze ca daca cele patru administratii lucreaza impreuna, atunci zona dintre Braila si Galati va cunoaste o dezvoltare extraordinara, iar in urmatorii 5 - 10 ani nu va mai exista nici un petec de pamint neutilizat intre cele doua localitati. In fine, presedintele CJ Braila nu a scapat ocazia de a impartasi celor prezenti una din perlele de intelepciune populara pe care le detine, explicind tuturor ca, de fapt, prin semnarea protocolului "s-a dezlegat calul de la iesle" si ca de acum lucrurile nu vor merge decit de la bine in sus.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro