Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila se topeste, din nou, sub canicula

Dupa o saptamina de la ultima avertizare cu cod galben de canicula, Braila este din nou inclusa pe lista judetelor asupra carora se abat din nou calduri toride. Concret, meteorologii au emis o avertizare cod galben de canicula, valabila in weekend, pentru judetele Timis, Caras Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Ilfov si municipiul Bucuresti, unde temperaturile vor fi in jurul a 37 de grade Celsius. Vremea va fi calduroasa si chiar caniculara in dupa-amiaza zilei de simbata, mai ales in zonele de cimpie, unde indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati.
Duminica, vremea se va mentine caniculara doar in Cimpia Romana si Podisul Dobrogei, iar temperaturi maxime de 37 de grade Celsius se vor inregistra in judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Ilfov si in capitala.
De asemenea, in noaptea de simbata spre duminica, in vestul si nord-vestul tarii, si in cursul zilei de duminica, in centru si nord-est, instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Aceasta se va manifesta prin intensificari ale vintului, posibil si vijelii, frecvent descarcari electrice si local, averse. Cantitatile de apa vor depasi, local, 25 de litri pe metru patrat si, izolat, 35 l/mp, mai ales in Maramures si in zona Carpatilor Orientali.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii