Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In Braila se fac retrocedari ciudate

Primarul Aurel Simionescu este nemultumit de modul in care se fac retrocedari in municipiul Braila. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, acesta a precizat ca in Braila se fac retrocedari ciudate, cel putin atunci cind vine vorba de amplasamentul respectiv. Edilul-sef a precizat ca, din punctul sau de vedere, nu i e pare normal sa se retrocedeze bucati din piete publice, trotuare, spatii verzi si ca foarte bine ar fi ca proprietarii, daca se dovedeste ca sint cei indreptatiti, sa primeasca bani. Simionescu a facut referire la faptul ca tocmai au fost retrocedate trotuarul si spatiul verde din fata Salii Progresul, ca exista pe rol un proces de retrocedare a unei bucati din Piata Mare, ca mai exista inca o solicitare de 600 de mp in Piata Concordia si o cerere de compensare pentru o bucata din Piata Radu Negru: "Avem niste retrocedari ciudate, nu neaparat ca discutie asupra dreptului unor oameni, ci ca pozitionare. La Clubul Progresul avem o retrocedare pe trotuar, pe spatiul verde. In Piata Mare, pe str. Grivita, vor coltul pe care se vind rasaduri. Mai avem o solicitare de compensare pe ceva din Piata Radu Negru. Sint diverse solicitari, iar noi vom sustine in instanta nu sa dam terenul, cum s-a facut pina acum, ci sa le dam banii, daca se dovedeste ca proprietarii sint cei care cer". Simionescu a mai precizat ca nu exclude nici posibilitatea ca retrocedarea in natura a unei bucati din Piata Concordia, facuta in 2006, sa ii fi stimulat pe ceilalti sa faca acelasi tip de solicitari.
Cu toate acestea, primarul a tinut sa precizeze ca, desi doreste sa cumpere terenurile publice si cladirile de importanta pentru municipiu, asta nu inseamna ca va fi de acord cu sumele enorme pe care le cer unii pe aceste imobile: "Oamenii cer sume exorbitante pe astfel de cladiri si deja sintem in afara rezonabilului. Cer si 3 milioane de euro pe o cladire. Nu se poate asa ceva. Sumele sint foarte, foarte mari. Am lansat un mesaj si catre proprietarii fostei Case a Casatoriilor, sa ne intilnim, sa vedem cit cer pe ea. Dar nu vreau sa cheltuim aiurea banii de la buget, in contextul in care noi avem datorii la gaze de 100 de miliarde de lei vechi".

In Piata Concordia "lucrurile sint linistite"

Legat de Piata Concordiei, primarul si-a exprimat din nou pozitia cu privire la cumpararea terenului pe care e construita Piata de legume si fructe. Acesta a precizat ca doreste insa sa vada cum decurge si procesul in privinta celuilalt teren, de 600 de mp, pentru care exista solicitare de retrocedare, pentru ca nu doreste sa cumpere o bucata si sa se trezeasca ca ramine fara alta. Referitor la scandalul iscat in jurul chiriilor din Piata de legume si fructe, Simionescu a tinut sa precizeze ca nu a vorbit personal nici cu proprietarii, nici cu cei cu care se fac contractele, insa a "lansat niste mesaje" si ca lucrurile sint sub control: "Am discutat cu proprietarii si ne vom intelege la o chirie rezonabila. Pina la urma, sa fim seriosi, de doi ani se tot vine cu referate prin care se incearca prin CLM sa se creasca chiriile, iar acum sintem framintati de cit au crescut, cind de fapt nu au crescut. Va trece si luna asta si vom face niste demersuri. Eu personal nu am discutat cu nimeni, exista o formula, niste mesaje pe care le-am transmis, ca sintem in Braila si ca timp de 3 ani si jumatate cit mai sint primar, acele persoane care doresc sa faca treaba vor avea deschidere, iar cele care vor altceva nu o vor avea".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii