Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila a primit vizita a doi experti francezi pe probleme sociale

Timp de doua zile, Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila a primit vizita unei delegatii formate din doi experti francezi si un asistent de proiect, responsabili cu componenta institutional - juridica a proiectului Phare "Constructia capacitatii administrative a Inspectiei Sociale". In cadrul acestuia, Ministerul Muncii este partener cu institutia reprezentata de cei doi francezi si anume Ministerul Afacerilor Sociale din Franta, care vine in sprijinul Inspectiei Sociale, structura ce a fost infiintata, dar care urmeaza sa functioneze incepind cu 1 ianuarie 2007. Printre atributiile acestei noi institutii se numara verificarea standardelor privind realizarea serviciilor sociale si plata prestatiilor de asistenta sociala. Activitatea Inspectiei priveste toate institutiile publice si private la nivel national si local, responsabile de acordarea prestatiilor si serviciilor sociale.
In prima zi a vizitei, delegatia s-a intilnit cu reprezentantii Prefecturii si ai Primariei Braila si au efectuat vizite la centre, institutii, servicii pubilce si private care actioneaza in domeniul social, respectiv protectia copilului, a persoanelor cu handicap si a virstnicilor. Printre institutiile si organizatiile vizitate se numara Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila, Organizatia "Trebuie!", Fundatiile "Pro Homini" si "Lumina" si Asociatia de Binefacere "Diaconia".
"Cu exceptia DGASPC Braila, toti cei vizitati au accentuat faptul ca se descurca foarte greu in atragerea de fonduri necesare acordarii serviciilor. Printre motivele expuse se numara faptul ca legislatia este ambigua, conditiile de creditare sint multe si dificil de indeplinit. Astazi (n.r. - ieri) vom afla parerea expertilor francezi despre aceasta vizita, iar DMSSF va face o informare completa pe care o va prezenta conducerii Prefecturii Braila. Informatiile culese pe parcursul vizitei vor fi prezentate Ministerului Muncii si vor constitui baza elaborarii unui cadru legislativ nou, care sa raspunda exigentelor si standardelor impuse", a precizat Rada Sterea, director executiv adjunct al DMSSF Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii