Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila, pe locul V la nivel national la tezele cu subiect unic

Ieri, Ministerul Educatiei a facut publice rezultatele la nivel national la tezele cu subiect unic la limba si literatura romana, iar Braila se poate mindri cu rezultate bune si foarte bune. La clasa a VII-a se situeaza pe locul cinci, dupa: Bucuresti, Cluj, Mehedinti si Suceava. La clasa a VIII-a, desi Braila nu mai este intre primii zece, ocupa un loc multumitor in prima jumatate a clasamentului, intre ea si cel de-a zecelea judet fiind o diferenta de numai 0,80 de procente. Hunedoara are 87,24 note peste cinci, iar Braila 86,44. Cele mai slabe rezultate si la clasa a VII-a si la clasa a VIII-a s-au obtinut in judetele Harghita si Covasna.
Inspectorul de limba si literatura romana, Ana Maria Zlavog, a explicat ca acest rezultat foarte bun de la clasa a VII-a se datoreaza unui complex de factori. "Probabil este o generatie mai buna, dar a avut o influenta si faptul ca impreuna cu metodistii am monitorizat unele scoli, am organizat mai multe pregatiri, simulari, am impus un ritm de pregatire sustinut inca din luna octombrie si acest lucru a dat rezultate. Analizind rezultatele din anii trecuti am ajuns la concluzia ca cele mai multe deficiente au fost in mediul rural si impreuna cu metodistii am lucrat in special cu profesorii debutanti, dar si cu ceilalti, am facut formari, actiuni de care profesorii s-au dovedit interesati. Pentru obtinerea de rezultate bune ritmul de pregatire sustinut trebuie mentinut si trebuie sa se lucreze in continuare in echipa", a spus inspectorul Ana Maria Zlavog.
Intre alte masuri luate pentru optimizarea pregatirii tezelor cu subiect unic au fost mentionate: diversificarea obiectivelor de la inspectiile de specialitate, analizarea evaluarii interne, externe si a strategiilor didactice la cercurile metodice. In plus, temele pentru acasa si simularile au fost realizate pe structura tezei cu subiect unic.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii