Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila a obtinut premiul III la Simpozionul National de Ecologie

In urma cu citeva zile, la Zalau, s-a desfasurat cea de-a patra editie a Simpozionului National de Ecologie, Dendrologie si Protectia Mediului. Au participat cite un elev si un cadru didactic din fiecare judet, Braila fiind reprezentata de eleva Ionela Uje, care a fost insotita de profesoara Suzana Arghir. Eleva a prezentat lucrarea "Fauna si flora din Balta Mica a Brailei", la sectiunea ecologie, iar juriul a rasplatit-o cu premiul III.
Simpozionul se adreseaza elevilor din clasele a V-a - a XII-a si isi propune sprijinirea integrarii europene a Romaniei prin cunoasterea problemelor de mediu cu care se confrunta societatea la nivel local si national, educatia permanenta privind protectia mediului, studiul poluarii mediului si efectele acesteia, realizarea unor proiecte de parteneriat in domeniu.
Elevii au prezentat referate stiintifice pe tema protectiei mediului si un portofoliu cu fotografii, picturi, precum si cite o scrisoare literara. Profesorii au participat si ei la o sectiune de lucrari stiintifice privind tot protectia mediului. La aceasta, Braila a participat cu "Promovarea turistica a zonei Insula Mica a Brailei", lucrare realizata de as. univ. drd. Nicoleta Cirjila si as. univ. Suzana Arghir. Proiectul care a reprezentat Braila la Simpozion a fost selectat cu prilejul unei infruntari judetene, din luna februarie, care a marcat Ziua Internationala a Zonelor Umede. Aceasta lucrare face parte din proiectul "Impreuna salvam natura", realizat de Universitatea "Brancoveanu", Inspectoratul Scolar, Administratia Parcului Natural Balta Mica a Brailei si Agentia Locala de Protectia Mediului.




Categorie articol: 

Comentarii