Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila nu are sanse de cistig in fata galatenilor, in problema miei de hectare

Primarul municipiului, Constantin Cibu, nu este dispus sa se implice in problema stabilirii clare a situatiei cartierului Dimitrie Cantemir, din punct de vedere al documentelor de urbanism si a locului unde trebuie platite taxele si impozitele. Cibu crede ca cei care fac caz pe aceasta tema dau din gura degeaba, asa cum crede ca si prefectul, care a inceput demersurile pentru a ataca in instanta legalitatea actelor de urbansim emise de municipalitatea galateana nu are sorti de izbinda. In opinia primarului, lucrurile au mes mult prea departe in zona respectiva, s-au investit bani prea multi de catre Galati, s-a construit prea mult in zona, pentru ca cineva sa mai ia dreptul acum Brailei sa dicteze acolo. In plus, Cibu nu intelege cu ce curaj vin oamenii PSD-ului local sa reaprinda scinteia, pe aceasta tema, cind tocmai pe timpul guvernarii lor s-a perfectat transferul celor 1.000 de hecare, iar la vremea respectiva nici unul n-a deschis gura, sa protesteze: "Eu nu inteleg, PSD-ul care a declansat acum acest conflict, aceasta lupta, au fost beti cind au dat acea hotarire de Guvern, si acum s-au trezit din betie? Ca au promis PNL si PD in campania electorala ca vor rezolva aceasta chestiune... Nu stiu, eu nu cred ca ati auzit din gura mea aceasta promisiune. Ce a facut prefectul nu este o solutie la ora actuala, este foarte complicat, din punct de vedere juridic, sa se rezolve aceasta problema. Eu as fi in principiu, de acord, sa se rezolve, dar sincer, nu o vad rezolvata juridic problema. Nu ai cum. Sint aceste locuinte ANL, pentru acestea nu se plateste impozit, sint locuinte sociale, deci cistigul financiar nu este deosebit. Daca se vor face in zona respectiva si alte constructii, cum este vorba sa se faca un mall, lucruri de-astea, atunci da, este alta discutie. Si va fi un cistig la bugetul local al Vadeniului, nu al municipiului".

"Nimeni nu vrea sa caste ochii pe partea cealalta de dig, tot in judetul Braila, la portul mineralier"

Si viceprimarul municipiului, Lucian Tilea, este de parere ca ne luptam pentru o cauza pierduta, cind este vorba de mia de hectare transferata in administrarea Galatiului, dat fiind ca, in aceasta dipsuta, Braila nu va cistiga in vecii vecilor. Tilea atrage insa atentia asupra unui alt teren de pe raza judetului, de sute de hectare, ocupat de zeci de ani, si pentru care nu se plateste nici un fel de taxa si impozit autoritatilor locale: "Povesti nemuritoare. Ne imbatam cu apa rece, cu o problema de pe urma careia sa presupunem - si eu cred ca este imposibil - se va rezolva. Daca se va rezolva problema cu cartierul Dimitrie Cantemir, cistigul pentru bugetul Brailei va fi infim. Dar nimeni nu vrea sa caste ochii pe partea cealalta de dig, tot in judetul Braila, unde, de 40 de ani, nu stiu daca este 1000 de ha, dar sint cu siguranta citeva sute de hectare, portul mineralier, care este al Vadeniului, care este ocupat de cladiri ale unor firme, si care ar plati ca impozite niste sume foarte mari la bugetele locale, dar despre acestea nu vorbeste nimeni. Ne legam de niste cladiri pentru oameni - ca, la urma urmei, acelea sint niste cladiri cu caracter social - si nu le vedem pe cele de peste dig. Este un numar foarte mare de cladiri care sint acolo nu de ieri, de azi , ci de 40 de ani, si pe acelea nu le vede nimeni, si nu cere nimeni nimic, ca impozite si taxe. Este o pierdere financiara enorma, pina acum. Din punctul meu de vedere, si de acelea ar trebui sa se ocupe Consiliul Local Vadeni, Consiliul Judetean si Prefectura".
Tilea este de parere ca primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, are dreptate cind propune sa punem si umarul, si sa ridicam in zona apropiata cartierului Dimitrie Cantemir constructii care, impreuna cu cele ridicate de vecini, sa constituie o zona economica infloritoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii