Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila mai are doua focare de gripa aviara

Un numar de sapte focare de gripa aviara, din cele 53 semnalate pina in prezent, mai sint active in judetele Tulcea, Braila, Constanta, Ialomita si Ilfov, se precizeaza intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare - Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
Cele sapte focare de gripa aviara aflate in curs de lichidare sint in judetele Braila - localitatile Dudesti si Coltea -Florica, Ialomita - Bordusani si Grivita, Tulcea - Valea Nucarilor si Ilfov - Pruni.
Potrivit reprezentantilor ANSVSA, vineri ar urma sa fie inchis focarul de la Bordusani, iar celelalte sase pina in jurul datei de 22 aprilie.
Laboratorul National de Referinta a analizat miercuri 78 de probe recoltate de la pasari domestice si salbatice, la care se adauga alte 466 analize efectuate de laboratoarele sanitare, nefiind semnalata prezenta virusului gripei aviare.
Activitatea de supraveghere sanitara - veterinara a pasarilor domestice si salbatice prin examene clinice si de laborator continua, se mai arata in comunicat.
Reprezentantii ANSVSA fac apel la cetateni sa mentina pasarile inchise in adaposturi si sa respecte masurile impuse de autoritati privind circulatia animalelor si a oamenilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii