Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila este centrul agriculturii nationale

La Sala Polivalenta a avut loc, ieri, deschiderea oficiala a celei de a XVI-a editii a Tirgului National de Agricultura - TNA 2007, manifestare organizata, in perioada 12-14 octombrie, de Camera de Comert, Industrie si Agricultura si Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Judetului Braila, in colaborare cu "Amplus International LTD" Bucuresti.
TNA 2007 reuneste la standuri un numar de 80 de firme expozante si subexpozante, care expun atit in interior, cit si pe platourile exterioare ale salii, pe o suprafata ce insumeaza peste 4.000 de metri patrati.
Inaugurarea editiei din acest an nu s-a desfasurat sub cele mai bune auspicii, cu doar o ora inaintea inceperii festivitatii toti factorii decizionali ai judetului fiind convocati la Prefectura pentru o sedinta fulger pe tema pestei porcine din Insula.
In pofida acestui aspect, la deschiderea TNA au participat Teodor Mihalache, director general in cadrul Ministerului Agriculturii, senatorul Aurel Simionescu si vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, alaturi de directori de institutii si societati comerciale brailene.

Oferta "TNA 2007"

Dupa cum a subliniat in alocutiunea rostitia cu acest prilej Ioan Chiriacescu, directorul executiv al Camerei de Comert, editia TNA 2007 constituie un barometru pentru evaluarea prezentului si potentialului firmelor ce activeaza in domeniu, aducind totodata in prim-plan tendintele europene din agricultura. "Publicul interesat are astfel ocazia de a lua, pe viu, pulsul activitatii agricole directe, dar si al celei conexe, reprezentate prin masini, utilaje agricole, echipamente si accesorii, ingrasaminte chimice si pesticide, produse de panificatie, bauturi, legume, fructe", a spus Chiriacescu.
La rindul sau, senatorul Aurel Simionescu a tinut sa remarce faptul ca exista foarte multi expozanti de utilaje si masini agricole, "ceea ce inseamna ca, din afara, se vede ca Braila are un potential ridicat agricol, se vede ca Braila ar putea sa achizitioneze astfel de utilaje, iar daca le si achizitioneaza inseamna ca putem avea rezultate mai bune in agricultura".
Intr-adevar, punctul de atractie al editiei din acest an il reprezinta utilajele si masinile agricole ultraperformante care ocupa in intregime platoul din fata Salii Polivalente.
Eveniment deosebit pentru agricultura braileana si nu numai, "TNA
2007" incearca sa dezvolte elementul de noutate initiat inca de la editia din 2002, respectiv prezenta unor societati agricole din domeniul zootehnic. Astfel, pe platoul din spatele Salii Polivalente, pot fi admirate animale de rasa, porumbei, prepelite, vaci, oi si capre.

Salonul "Tezaure umane vii"

O alta latura cultivata constant de-a lungul ultimelor editii in pregatirea TNA-ului si mult imbogatita la aceasta editie, este participarea mestesugarilor din diverse zone ale tarii ale caror produse pastreaza si perpetueaza traditia prin autenticitatea motivelor si a formelor. Astfel, in foaierul salii a fost inaugurat, cu sprijinul Centrului Judetean de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale Braila, Salonul "Tezaure umane vii", in cadrul caruia expun mesteri populari din intreaga tara.
Interiorul salii este ocupat de firmele care produc sau desfac legume, seminte, ingrasaminte, pesticide etc. Tot aici isi prezinta ofertele societatile bancare si financiare, societatile de asigurari, precum si centrele de cercetare, institutele si universitatile.
Tirgul poate fi vizitat zilnic, intre orele 10.00 - 18.00, iar duminica
10-16.00.
Categorie articol: 

Comentarii