Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila-centru de perfectionare medicala

Pornind de la virfurile epidemiologice, Colegiul Medicilor Braila a planificat, pentru luna mai, o serie de manifestari stiintifice care sa vina in sprijinul corpului medical cu informatii de ultima ora in domeniu. Afectiuni ca astmul bronsic sau diabetul zaharat au constituit temele simpozioanelor medicale desfasurate in zilele de 9 si 10 mai ac, prilej cu care, la Braila, au conferentiat personalitati de marca ale lumii medicale romanesti, participarea medicilor de specialitati diferite fiind in numar mare la fiecare simpozion in parte.
Astfel, pe 9 mai, s-a desfasurat la sala de conferinte a Spitalului Judetean de Urgenta simpozionul cu tema: "Actualitati in managementul astmului bronsic cu particularitati in pediatrie. Terapia infectiilor de cai respiratorii-utilizarea judicioasa a antibioticelor", lucrarile fiind prezentate de prof. dr. Paul Stoicescu de la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" Bucuresti - UMF Bucuresti si prof. dr. Valeria Stroia - UMF "Ovidius" Constanta.
Ieri, la sala de conferinte a restaurantului "Continental", a avut loc simpozionul cu tema "Solutii terapeutice in tratamentul diabetului zaharat si complicatiile acestuia", prezentat de conf.dr. Doina Catrinoiu - UMF "Ovidius" Constanta si dr. Bogdan Minescu de la Spitalul Judetean de Urgenta Braila.
Dupa cum ne-a informat dr. Dorina Tite, vicepresedinte al Colegiului Medicilor Braila, manifestarile stiintifice sint creditate conform Programului EMC (Educatie Medicala Continua). "Afectiunile cardio-vasculare si factorii de risc ale acestora, afectiunile dermatologice si neuropsihice vor constitui temele viitoarelor intilniri stiintifice ce se vor derula la Braila. Beneficiul este multiplu: Braila tinde sa devina un important centru de perfectionare profesionala medicala, punctajul obligatoriu cu ore EMC al medicului este imbunatatit, conform Programului National, toate in scopul cresterii calitatii actului medical, principalul beneficiar fiind populatia Brailei". Potrivit sursei citate, luni, 14 mai, incepind cu ora 18.00, la sala de conferinte a Teatrului "Maria Filotti" va avea loc simpozionul cu tema: "Terapii protectoare la pacientii cu risc cardio-vascular inalt: de la ghiduri, la practica medicala". Lectori ai acestei manifestari stiintifice sint prof. dr. Marius Vintila de la Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti si dr Bogdan Minescu, medic primar cardiologie Spitalul Judetean de Urgenta Braila.
Categorie articol: 

Comentarii