Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braila, capturata in imagini inedite din satelit

Conducerea companiei "Blom" a anuntat lansarea, in premiera, a primei etape din campania de capturare a imaginilor oblice din satelit in principalele orase din estul Europei. In cadrul acestui proiect, Braila a facut parte din prima campanie de fotografiere alaturi de alte 11 orase: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Ploiesti, Sibiu si Timisoara, acolo unde potrivit aprecierilor facute de "Blom" exista reale oportunitati pentru exploatarea acestor imagini. Mai mult, pentru orasul nostru s-a incheiat procedura de fotografiere, municipalitatea urmind a fi primul beneficiar al datelor si imaginilor rezultate din scanarea efectuata de cei de la "Blom".
Genul de date ce rezulta din astfel de fotografieri pot fi folosite intr-o varietate de aplicatii, printre care asistenta acordata oficiilor de cadastru pentru crearea unei baze de date proprii, care sa contina informatii despre proprietari si categoria de folosinta a terenurilor. In plus, ofera unitatilor speciale de interventie rapida contextul adecvat pentru desfasurarea activitatii. De asemenea, se constituie in instrumente excelente pentru companiile de utilitati publice interesate de managementul proprietatii si pentru companiile de asigurari, pentru a le ajuta sa inteleaga in timp real riscurile pe care si le asuma. Mai mult, poate fi folosit ca suport in realizarea proiectelor majore de infrastructura la nivel de studiu de fezabilitate si proiectare.
Ionut Savoiu, directorul general al BlomInfo-Geonet Romania, a declarat: "Este o ocazie deosebita pentru Grupul Blom sa se dezvolte pe piata din Romania. Aceste imagini care ofera posibilitati multiple de exploatare satisfac cerintele unei categorii vaste de beneficiari, de la primarii de orase, la servicii de cadastru, utilitati si securitate. Blom devine astfel lider in Romania pe piata serviciilor si produselor de navigatie si localizare".
Toate datele aferente acestui proiect vor face parte dintr-o biblioteca unica de imagini, care va acoperi toate orasele importante din estul Europei, din tari ca Ucraina, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania si Ungaria, Croatia, Cehia, Bulgaria, Slovacia si Slovenia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii