Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Braicar» vrea să cumpere 12 mini-autobuze

Operatorul public de transport în comun a lansat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) procedura achiziţiei publice pentru a cumpăra un lot de 12 autobuze de capacitate mică pentru care este dispus să plătească maxim 2,3 milioane de lei, fără TVA (mai precis 2.293.200 lei). Anunţul de intenţie a fost publicat în sistem încă din 26 iulie, adică în preziua în care consilierii au aprobat în şedinţă publică o majorare de capital pentru "Braicar", pentru a asigura astfel banii necesari acestei achiziţii.
După cum se precizează şi în textul hotărârii de consiliu aprobată în şedinţa din 27 iulie, majorarea de capital special la "Braicar" cu 2 milioane lei va fi investită pentru cumpărarea unei flote de mini-autobuze (20 de locuri din care 10 pe scaune). Achiziţia este mai mult decât bine-venită, dat fiind faptul că, în ultima perioadă, compania a preluat 3 linii secundare de transport la care au renunţat operatorii maxi-taxi (13, 34 şi 35), dar şi prin prisma faptului că, în toamnă, "Braicar" va mai prelua încă alte două trasee, liniile 16 şi 17. Deja parcul auto al operatorului public este solicitat la maxim de obligaţia executării zilnice a traseelor tradiţionale gen 2, 3, 4, 5, 6, 10 şi 14, dar şi de obligaţia de a asigura cu autobuze liniile de tramvai 22 şi 23 (ştiut fiind faptul că lucrările la bulevardul Dorobanţilor nu s-au încheiat nici până acum). De altfel, mai mulţi cititori ne-au semnalat faptul că a crescut timpul de aşteptare în staţii pentru cursele principale ale "Braicar"-ului.
Revenind la anunţul din SEAP, firmele interesate de această licitaţie trebuie să prezinte cifra de afaceri globală pe ultimii 3 ani, precum şi lista principalelor livrări de produse similare a căror valoare cumulată a fost de minimum 2,29 milioane lei, fără TVA.
Licitaţia este programată pentru 31 august, iar criteriul de atribuire stabilit este "cel mai bun raport calitate-preţ, cu precizarea că ponderea ofertei financiare este de 70% din total punctaj, consumul de carburant la 100 de km are o pondere de 10%, iar diferenţa de procente va fi dată de perioada de garanţie oferită pentru aceste autobuze".

 
Categorie articol: 

Comentarii