Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braicar. Greva rămâne valabilă

Propunerea administraţiei SC "Braicar" privind aplicarea unei grile de salarizare pentru personalul companiei nu a fost agreată de către Sindicatul "Transloc". După întâlnirea de ieri dintre cei doi parteneri de dialog social din unitate, a rămas neconciliată problema grilei întrucât, aşa cum spun sindicaliştii, aceasta este o cu totul altă variantă decât a propus "Transloc": "Noi le-am prezentat propunerea noastră de grilă, iar în procesul verbal de şedinţă de la Inspecţia Muncii se menţionează în clar că reprezentantul conducerii este de acord cu ea. Propunerea pe care dumnealor ne-au înaintat-o nu are nici o treabă cu ce am propus noi, pentru că, printre altele de exemplu, comparativ cu varianta noastră, lua tot de la şoferi şi vatmani pentru a creşte la indirect productivi. Oricum rămâne valabilă greva de avertisment de joi, 31 iulie, între orele 5.00 şi 7.00, iar dacă în continuare nu ajungem la un numitor comun, urmează greva generală pentru marţi, 5 august", ne-a declarat Anina Rolea, vicepreşedintele Sindicatului "Transloc".
Contactat de reporterii "Obiectiv", directorul general al "Braicar", Cornel Săndulescu, a declarat: "Ne vom folosi de toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie vis-a-vis de acest eveniment nedorit şi forţat de unii conducători de sindicat. Până la urmă, unitatea a oferit o creştere salarială în limita legii şi am fost refuzaţi".
Reamintim că în urma încercării de conciliere sub umbrela ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă) Brăila a conflictului de interese dintre cele două părţi, a rămas nesoluţionată problema acordării sporului de weekend pentru cei care muncesc sâmbăta şi duminica, şi problema aplicării unei grile de salarizare propusă de sindicat.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii