Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braicar cumpără energia electrică de la o firmă din Bucureşti

Operatorul public de transport călători, companie aflată în subordinea municipalităţii, şi-a găsit pe piaţa liberă a energiei electrice un furnizor care să-i asigure cantitatea de energie necesară alimentării şi funcţionării liniilor de tramvai, precum şi a tuturor punctelor de lucru, inclusiv depourile din Radu Negru şi Vidin, plus sediul companiei, agenţia de abonamente şi chioşcurile de bilete. Potrivit anunţului de atribuire postat de către autoritatea contractantă, este vorba despre firma "Arelco Power" din Bucureşti (afacere apraţinând "Robledo Investments Limited" - 95% şi diferenţa lui Marius Robert Neagoe), iar preţul final al contractului este de 985.645,15 lei, fără TVA, faţă de circa 0,99 milioane lei valoarea estimată de la care s-a deschis licitaţia.
Înţelegerea cu firma bucureşteană prevede că "Braicar" va primi pe o perioadă de 12 luni de la încheierea contractului o cantitate de 3.205 MWh (medie şi joasă tensiune).
De menţionat că la licitaţie s-au înscris cinci ofertanţi "Curent Alternativ", "Three Wings", "Arelco Power", "Mida&Co" şi "Speeh Hidorelectrica", doar ultimele trei îndeplinind criteriile de eligibilitate cerute de autoritatea contractantă.
"Arelco Power" SRL este o firmă din Bucureşti, înfiinţată în 2003, ce furnizează energie electrică în baza Licenţei nr. 1014/2011 acordată, pe o perioadă de zece ani, de către ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei). Potrivit datelor de bilanţ, compania are un capital social de 335.800 lei, iar în 2014 a realizat o cifră de afaceri de aproape 594 milioane lei, cu un profit de 21,4 milioane lei.

 
Categorie articol: 

Comentarii