Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braicar are în teste un autobuz electric

* va circula o săptămână prin Brăila şi va fi introdus pe principalele trasee din oraş * transportul cu acest autobuz este fără taxare * primăria se gândeşte să cumpere, pe viitor, astfel de mijloace de transport ecologice

 

 

 

“Braicar” are în probe un autobuz electric produs în Polonia, marca Solaris Urbino, având o capacitate de 30 de locuri pe scaun şi 40 în picioare. După cum a explicat conducerea companiei locale de transport, autobuzul va fi introdus pe principalele trasee din oraş, liniile 4, 2 şi 10, iar transportul cu acest mijloc de transport modern este gratuit.

Evenimentul a fost promovat de primarul Marian Dragomir pe un site de socializare însoţit de comentariul: “Anii viitori Primăria Brăila va cumpără tramvaie noi şi autobuze electrice pentru a încuraja transportul ecologic în cadrul proiectelor de modernizare a străzilor: Grigore Alexandrescu (de la Barieră până la şoseaua de centură), Baldovineşti (de la Dorobanţi până la Dedeman), Calea Galaţi (de la Dorobanţi până la Independenţei), Octav Doicescu şi Costache Negruzzi. Modenizarea acestor străzi presupune schimbarea liniei de tramvai, covor asfaltic, spaţii verzi, trotuare, piste de biciclete acolo unde strada permite, autobuze electrice şi tramvaie noi.

Preţul unui autobuz electric este cel puţin triplu faţă de preţul unui autobuz diesel, dar trebuie să avem în viitor şi opţiunea unui transport ecologic.

Excepţional de silenţios, fără emisii care poluează, design modern, tehnologie inovativă, costuri de exploatare reduse, Solaris Urbino Electric varinata de 12 m lungime, poate fi unul din autobuzele ce vor circula anii viitori în Brăila. Aşteptăm şi celelalte societăţi concurente să ne ofere posibilitatea de testa autobuzele electrice pe care le produc şi sunt convins că la licitaţie va câştiga cel mai eficent”.

Este al treilea autobuz electric pe care “Braicar” îl rulează în trasee la Brăila după ce, în anii trecuţi, a avut în testare un mijloc de transport electric din China, iar altul din Cehia.

 
Categorie articol: 

Comentarii