Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braconierii nu vor sa se potoleasca

Profitind de vremea favorabila, braconierii continua sa isi faca de cap pe Dunare. Pe parcursul ultimei saptamini, politisii de frontiera braileni au prins in flagrant doi indivizi, unul din Macin, iar celalalt din comuna Marasu, care pescuiau ilegal, prin metoda "la stanoaga", folosind plase monofilament. Cind l-au prins oamenii legii, Dumitru C., din Macin, avea asupra lui 20 kilograme de peste, specia caras si opt plase monofilament in lungime totala de 260 metri. In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca individul s-a folosit de o barca a unui anume F.C., din Macin.
In Insula Mica a Brailei, in zona kilometrului 25, o echipa a Politiei de Frontiera l-a prins pe Dumitrel N., din Marasu, in timp ce pescuia comercial, la stanoaga, cu trei plase monofilament in lungime totala de 160 m. Acesta capturase 24 kg de peste, stiuca si caras.
"Celor in cauza le-au fost intocmite dosare penale, pentru incalcarea prevederilor art. 56 din Legea 192/2001 modificata, privind fondul piscicol, pescuitul si acvacultura. Uneltele folosite au fost ridicate de politisti si depuse la Camera de corpuri delicte a IJPF Braila, in vederea continuarii cercetarilor, iar intreaga cantitate de peste a fost predata spre valorificare in conditiile legii, unei societati comerciale din judetul Braila", ne-a informat subinspectorul Carmen Pasnicu, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii