Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braconieri prinsi cu dispozitiv de pescuit electric

Ieri dimineata, doi tarani din Gropeni au fost inhatati de un echipaj al Politiei de Frontiera, in timp ce se intorceau de la pescuit cu aparatul electric, cu o captura de 50 kg de somn.
"Politistii din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Braila aveau informatii ca in zona localitatii Gropeni exista mai multe persoane care pescuiesc electric, cu aparate improvizate, au organizat misiuni de supraveghere. Intrucit, de obicei, braconierii prinsi in flagrant pe Dunare, abandoneaza atit pestii, cit si dispozitivele ilegale in apa, politistii au asteptat de aceasta data ca cei doi suspecti sa se indeparteze de fluviu. In jurul orei 10.30, dupa ce i-au urmarit indeaproape, politistii i-au oprit pe suspecti, in apropiere de Gropeni. Asupra lor au fost gasite 50 de kilograme de peste din specia somn, deoarece speciile fara solzi sint mult mai vulnerabile la aceasta metoda de pescuit", ne-a relatat inspectorul principal Dan Crassas, purtatorul de cuvint al IJPF.
Tica Balan, 31 ani si Marian Dobrota, 27 ani, din Gropeni, s-au jurat ca a fost prima data cind au braconat: "Am cumparat aparatul electric acum o luna, de la un individ din Giurgeni, cu 3 milioane de lei. Asta e prima data cind dam la peste cu aparatul, dar am avut ghinion si ne-a prins Politia. Am prins 50 de kile de somn, in 4 ore si l-am fi vindut cu 60.000 lei kilul, ca n-avem nici un venit si din pescuit traim."
Cei doi s-au "pricopsit" cu dosare penale, pentru braconaj si ar putea primi amenzi usturatoare, intre 300 si 800 milioane de lei vechi.
Insp. pr. Crassas ne-a precizat ca de la inceputul anului, politistii de la IJPF au depistat 98 de braconieri, au intocmit acestora 77 de dosare penale, au sanctionat 173 de persoane, si au ridicat in vederea confiscarii bunuri in valoare de aproape 34.000 RON.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii