Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braconieri din Frecăţei daţi pe mâna judecătorilor

Constantin Vrînceanu, 40 de ani, şi Gheorghe Dumitru Vasile, 26 ani, cioban neşcolarizat, au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de "deţinere de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial" (art. 64 lit. i din OUG nr. 23/2008 modificată).
În ziua de 10 octombrie 2014, precizează anchetatorii, poliţiştii au efectuat o percheziţie la locuinţa de serviciu situată în zona trecerii bac, pe Braţul Măcin al Dunării, locuinţă tip "vagon", aparţinând brăileanului Gelu M. Doi martori au fost prezenţi la percheziţie.
În timpul descinderii, poliţiştii au găsit în locuinţa-vagon cinci plase de pescuit, mai precis cinci unelte de pescuit tip setcă din nylon, cu dimensiuni cuprinse între 30 şi 72 de metri.
Proprietarul locuinţei le-a spus oamenilor legii că plasele nu sunt ale lui, ci ale lui Gheorghe Dumitru Vasile, pe care l-a angajat ca cioban şi care foloseşte efectiv vagonul-locuinţă. Audiat în calitate de învinuit, Vasile a declarat că, în octombrie 2014, a mers împreună cu consăteanul său Constantin Vrînceanu în comuna Gîrliciu, judeţul Constanţa, la cumpărături. Cei doi au cumpărat, cu 500 lei, cele cinci plase (setci) găsite ulterior de poliţişti la percheziţie.
Nici Vrînceanu şi nici Dumitru nu deţin autorizaţie de pescuit comercial. În plus, Vrînceanu a mai fost sancţionat cu amendă administrativă pentru infracţiuni la legea pescuitului. Audiat în calitate de suspect, ciobanul Gheorghe Dumitru Vasile parcă a intrat în pământ, sustrăgându-se urmăririi penale. Aşa stând lucrurile, poliţiştii nu l-au putut audia în calitate de inculpat.

 
Categorie articol: 

Comentarii