Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braconaj piscicol în Măraşu şi Frecăţei

* poliţiştii au desfăşurat o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii braconajului piscicol şi au efectuat percheziţii la domiciliile a şase brăileni * pe braţul Vâlciu al fluviului Dunărea au fost depistaţi alţi doi bărbaţi la pescuit, fiind depistate şi 8 plase de pescuit şi 2 vârşe abandonate în apă

 

 

 

Braconieri pe Fluviul Dunărea. Percheziţii efectuate în localităţile Măraşu şi Frecăţei.

În cursul zilei de joi, 9 iulie, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Brăila, împreună cu un reprezentant al Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, au desfăşurat, pe raza localităţilor Măraşu şi Frecăţei, o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.

Cu această ocazie au fost efectuate percheziţii la domiciliile a şase brăileni, unde au fost găsite 2 prostovoale, 1 plasă de pescuit tip obleţoaică şi 13 plase de pescuit tip setcă. De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate, pe braţul Vâlciu al fluviului Dunărea au fost depistaţi doi bărbaţi, în timp ce pescuiau, folosindu-se de o plasă confecţionată din material textil, totodată, fiind depistate şi 8 plase de pescuit şi 2 vârşe ce erau abandonate în apă. Toate uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a precizat agent Niculae Geanina, din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Pe numele celor opt brăileni, cu vârstele cuprinse între 29 şi 78 de ani, au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, “pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale” şi “deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale” conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
Categorie articol: 

Comentarii