Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenilor li s-a dus buhul că nu sunt romantici

* cel puţin asta reiese dintr-o cercetare realizată de analiştii de la Picodi.com, Brăila clasându-se pe locul 35 din 42 în topul celor mai romantice judeţe din România * potrivit clasamentului, cei mai romantici oameni sunt în Tulcea, în timp ce la polul opus se află Braşovul * topul analiştilor este contrazis, însă, de faptul că brăilenii au luat cu asalt florăriile în preajma zilei de Valentine's Day

 

 

Romantismul nu îi caracterizează pe brăileni. Asta ar reieşi dintr-o cercetare realizată de analiştii de la Picodi.com, care plasează Brăila pe ultimele locuri într-un top al celor mai romantice judeţe din România. Concret, Brăila se află pe locul 35 din totalul celor 41 de judeţe, plus Capitala.

Clasamentul a fost realizat în contextul zilei de Valentine’s Day, iar analiştii au decis să verifice statisticile termenilor „romantici” de pe internet şi să creeze clasamentul celor mai romantice judeţe. În lista termenilor care au fost luaţi în considerare se află cuvinte precum: „Valentine’s Day”, „arătarea dragostei”, „cină romantică”, „flori” sau alte sintagme care pot fi asociate cu Ziua Îndrăgostiţilor. “Frecvenţa folosirii acestor cuvinte în căutări creşte odată cu apropierea Zilei Îndrăgostiţilor. Bineînţeles, în unele locuri, interesul de a-şi arăta afecţiunea persoanei iubite creşte mai tare, iar în alte locuri – evident mai puţin”, se arată într-un comunicat de presă Picodi.com, remis redacţiei.

După verificarea atentă a statisticilor Google, s-a ajuns la concluzia că cei mai romantici români locuiesc în Tulcea, Vaslui şi Maramureş. În aceste judeţe, creşterea popularităţii sintagmelor legate de Ziua Îndrăgostiţilor şi folosirea lor în căutările Google a fost cea mai mare. Aşezarea acestor judeţe aproape de mare, densitatea scăzută a populaţiei, dar şi relieful înalt, pot fi consideraţi a fi factori care influenţează romantismul oamenilor.

Din toate cele 41 de judeţe plus Bucureştiul, judeţul cel mai puţin interesat de Ziua Îndrăgostiţilor este Braşovul (locul 42). Nu s-au afirmat a fi prea romantici nici locuitorii Galaţiului (locul 41) sau Ilfovului (locul 40).

Cercetarea a avut ca scop compararea creşterii popularităţii anumitor cuvinte cheie în perioada ianuarie-februarie 2019, conform datelor arhivate de Google (prin instrumentul planificator de cuvinte cheie).

 

Realitatea din teren arată altceva. Florăriile din Brăila, asaltate de clienţi

 

Chiar dacă Google a demonstrat că brăilenii nu sunt romantici, realitatea din teren e cu totul alta. Aşa cum ne-a declarat proprietara Florăriei “Roses and Blooms”, în ultimele zile magazinul ei a fost luat cu asalt de îndrăgostiţi aflaţi în căutarea cadoului perfect, iar angajaţii au muncit de zor.

Chiar s-a simţit că brăilenii cumpără cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor. Mai ales cu două zile înainte de această sărbătoare a început să vină un val foarte mare de clienţi. Deci lumea chiar cumpără foarte mult pentru această zi. S-au vândut în special cutiile cu trandafiri şi cu bomboane, care au fost foarte apreciate, au mai fost tablourile cu licheni cu tematica Zilei Îndăgostiţilor, s-a cumpărat şi foarte multă ciocolată, şampanie, la pachetele cu flori şi cu aranjamente şi foarte bine s-au dat ursuleţii din săpun şi aranjamentele din săpun. Şi trandafirii criogenaţi au fost la mare căutare, mai ales de către tinerii de 20 şi 20 şi ceva de ani”, ne-a spus proprietara florăriei.

Aceasta ne-a mărturisit că, din experienţa anilor trecuţi, nu se aşteaptă la un nou val mare de clienţi şi pe 24 februarie, de Dragobete (tradiţionala Zi a Îndrăgostiţilor din România n.n.), în luna dragostei vârful vânzărilor fiind de mai noul Valentine's Day. În schimb, pe 1 şi 8 martie se preconizează că încasările vor exploda.

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii