Mergi la conţinutul principal

Brăilenii Victor Vlie și Viorel Stan au participat la Maratonul Reîntregirii Neamului

* la competiția desfășurată de Ziua Națională a României au luat startul 8 atleți * startul s-a dat din fața mausoleului de la Mărășești * “Pe traseu am fost încurajați de trecători și de fiecare dată am răspuns «La mulți ani, România»”

 

Pe 1 Decembrie, doi atleți veterani brăileni, Victor Ilie, cel care deține recordul de participări la astfel de competiții, 307 maratoane și Viorel Stan au participat la ediția a 10-a a Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc. Startul, în 2020, s-a dat din fața mausoleului de la

Mărășești, traseul a continuat prin Panciu, Odobești iar linia de sosire a fost în fața mausoleului din Focșani. Alături de cei doi brăileni au alergat alți șase sportivi. Trei au fost din Ardeal, printre aceștia figurând o fetiță de 11 ani, Ștefania Sălăjan și mama acesteia. Cele două au alergat pe rând, cu pauze pentru fiecare, pe parcursul celor 42,195 km. Organizatorul a fost Ilie Roșu din Adjud, iar printre concurenți s-a regăsit și suceveanul Constantin Donose. Fiind vorba despre o competiție care s-a organizat în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus, cei opt alergători s-au deplasat în grup, cu măști la ei. Fiecare atlet a avut în mână câte un steag.

“A fost un maraton cu doar 8 participanți care s-a organizat pe un alt traseu decât cel obișnuit. Noi ne-am fi dorit ca de Ziua Națională a României, Maratonul Reîntregirii Neamului, să se desfășoare la Alba Iulia, însă până la urmă el a avut loc în altă parte. Startul s-a dat din fața mausoleului din Mărășeșeti iar linia de sosire a fost în fața mausoleului din Focșani. Am trecut prin Panciu și Odobești. Distanța trebuia parcursă în aproximativ șase ore, așa că s-a alergat în grup. Cam într-o sută de metri ne-am aflat tot timpul. Am vizitat pe traseu și alte monumente dedicate acestei zile, de aceea am avut la noi măști medicale. Toți am alergat cu steaguri în mână, doar organizatorul Ilie Roșu a avut trei sau patru steaguri. S-a alergat cu drapelul regal, cel al lui Ștefan cel Mare, steagul Uniunii Europene, cel cu centenarul. A fost și o fetiță de 11 ani, Ștefania Sălăjan cu mama ei, au alergat pe rând diferite distanțe. A fost a 10-a ediție a acestui tip de maraton, eu am participat la 7 dintre ele. Pe traseu am fost încurajați de trecători de ocazie și de fiecare dată s-a scandat “La mulți ani România”. Am avut în permanență lângă noi două mașini, într-una dintre ele fiind tot felul de produse necesare sportivilor, apă, sau susținătoare de efort”, a explicat Victor Ilie.

La final a avut loc și o festivitate de premiere. Fiecare concurent a primit câte o cupă, o medalie și o diplomă atât din partea Primăriei Focșani cât și din partea organizatorului Ilie Roșu.

“Atmosfera a fost una de sărbătoare, iar la final am primit diplome, medalii și cupe. Imnul României s-a intonat atât la start cât și la festivitatea de premiere”, a mai spus maratonistul brăilean.

 

Șapte maratoane în 2020

Pentru Victor Ilie a fost cel de-al 7-lea maraton din acest an. În 2019,   Maratonul Reîntregirii Neamului, care a avut loc la București, a fost cea de a 300-a competiție de acest gen bifată de brăilean. Acum Victor Ilie are 307 maratoane.

“Pandemia de coronavirus a limitat numărul competițiilor. Multe s-au anulat. Am avut taxele plătite și biletele de avion rezervate pentru mai multe maratoane în America, dacă s-au anulat, evident că nu am mai putut participa și abia dacă am recuperat jumătate din banii dați. De aceea nu pot spune deocamdată la ce maratoane voi participa în 2021. Depinde de evoluția acestei pandemii. Visul meu este să particip la astfel de competiții în peste 100 de țări. Am alergat deja în 82 de țări, sper să-mi realizez și acest obiectiv”, a comentat Victor Ilie.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro