Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii sunt aşteptaţi să se prindă în Hora Unirii

• vineri, 24 ianuarie, începând cu ora 11.00, la Monumentul Domnitorului Cuza, se dă startul manifestărilor dedicate Unirii Principatelor Române •va fi evocat “momentul 24 ianuarie 1859”, va fi oficiat un serviciu religios şi vor fi depuse coroane de flori • la finele manifestărilor, cei prezenţi se vor prinde în tradiţionala Horă a Unirii  

 

Devenită zi liberă nelucrătoare, data de 24 ianuarie este aşteptată de toată suflarea românească. Este ziua în care sărbătorim Unirea Munteniei cu Moldova şi în care ne prindem în tradiţionala Horă a Unirii, laolaltă cu mai-marii oraşului. Instituţia Prefectului a dat, din timp, publicităţii programul manifestărilor dedicate zilei de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române - eveniment la care sunt invitaţi să participe cât mai mulţi cetăţeni ai urbei, indiferent de vârstă sau condiţie socială. Ca şi în anii trecuţi, locul de desfăşurare a manifestărilor dedicate “Micii Uniri” este Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de la intersecţia bulevardului Cuza cu Calea Călăraşilor.

La ora 11.00, se dă startul ceremonialului militar: semnalul trompetului, marşul de întâmpinare a oficialităţilor, prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, precum şi intonarea Imnului Naţional al României. La 11.10, are loc serviciul religios oficiat de un sobor de preoţi brăileni, iar la 11.20 evocarea momentului “24 ianuarie 1859”, de către prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc. Se dă apoi startul programului artistic prezentat de către formaţii şi solişti din municipiu, alături de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila.

Urmează depunerea jerbelor de flori la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza (din partea Primăriei Municipiului Brăila, Consiliului Judeţean, Instituţiei Prefectului şi a Garnizoanei Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă). La ora 12.00, este programată defilarea Gărzii de Onoare, în prezenţa oficialităţilor civile şi militare, iar la 12.10 toţi cei prezenţi la manifestări sunt invitaţi să se prindă în tradiţionala Horă a Unirii, laolaltă cu prefectul judeţului, preşedintele CJ, primarul municipiului, a copiilor preşcolari şi şcolari şi a elevilor de gimnaziu şi liceu din Brăila. Vremea se anunţă prietenoasă, astfel că se poate spera la o participare masivă a brăilenilor la festivităţile de vineri.       
Categorie articol: 

Comentarii