Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii s-au debarasat de patru tone de aparatură veche

* s-a organizat şi o tombolă, în cadrul căreia trei norocoşi au câştigat câte un aparat de aer condiţionat, un ventilator cu vaporizator, respectiv o ladă frigorifică auto

Aproape patru tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) au fost colectate, sâmbătă şi duminică, de la brăileni, în cadrul unei campanii organizate de firma "Gremlin Computers", în colaborare cu Primăria Brăila şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila. Mai exact, s-au strâns 3.852 kg de DEEE, pe platoul din faţa Casei Tineretului, unde a fost amenajat punctul de colectare. După cum v-am mai informat, toţi cei care au dus acolo televizoare vechi, aparate de radio, mixere sau alte tipuri de echipamente electrice şi electronice au primit de la organizatori o îngheţată şi au putut participa la o tombolă. După finalizarea acţiunii şi tragerea la sorţi a biletelor participante, trei brăileni au câştigat premiile puse la bătaie, astfel: aparatul de aer condiţionat a ajuns la Nicolae Simionescu, Ciprian Moraru s-a ales cu ventilatorul cu vaporizator, iar Ramona Plopeanu a primit o ladă frigorifică auto.
"Le mulţumim autorităţilor locale pentru suportul acordat pe parcursul acţiunii noastre şi, împreună cu acestea, le promitem locuitorilor oraşului Brăila că nu ne vom opri aici şi că le pregătim şi alte surprize", a specificat, prin intermediul unui comunicat de presă, Aurora Olescu, administratorul companiei "Gremlin". În municipiul Brăila funcţionează în permanenţă şase puncte de colectare DEEE. Acestea se află pe Str. Progresului, în cartierul Chercea, în Piaţa Radu Negru, în parcarea de la Caporalul Muşat, pe Bdul. Dorobanţilor şi în parcarea şcolii "Mihai Eminescu".
În acest week-end, campania "În miezul verii Gremlin te «răcoreşte» de deşeuri" a avut loc simultan în municipiile Brăila şi Constanţa şi în Sectorul 4 din Bucureşti. În total, s-au colectat de la populaţie 11.223 kg DEEE. Deşeurile urmează să fie reciclate şi valorificate de firme specializate.

 
Categorie articol: 

Comentarii