Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii s-au calificat în faza a IV-a a Cupei României cu o victorie la limită

La o săptămână de la succesul cu 10-0, CF Brăila şi Politehnica Galaţi s-au întâlnit din nou pe Municipal, însă de data aceasta brăilenii nu au mai repetat evoluţia din jocul anterior reuşind să acceadă în faza următoare în urma unei victorii la limită.
Partida a început în nota de dominare a gazdelor şi în minutul 5 Stăncioiu a croşetat doi adversari în careul advers, a întors mingea la Bosoi, însă fundaşul brăilean nu a prins spaţiul porţii.
Tabela s-ar fi putut modifica în minutul 12, când Bucă a primit mingea la limita ofsidului, a intrat în suprafaţa de pedeapsă numai că atacantul gazdelor a şutat telefonat, în braţele portarului gălăţean. Stăncioiu (min. 14) şi Gurguiatu au ratat alte două situaţii de gol după care s-a consemnat prima ratare a oaspeţilor.
În minutul 24 Mitrea a ieşit la 16 m pentru a degaja mingea, cu capul, din faţa lui Cristian, balonul a ajuns la Bahica şi acesta a trimis un lob care a trecut razant cu vinclul porţii brăilene.
Dominarea gazdelor s-a concretizat în minutul 27, când Badea a trimis o diagonală pentru Tudor, acesta a centrat perfect în faţa porţii şi Bucă a şutat în vinclul porţii gălăţene, 1-0.
Egalarea putea surveni cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, la o nesincronizare a apărării CF-ului, Cristian a scăpat pe contraatac însă a fost blocat in extremis, în careu de Mitrea.

Bucă a mai irosit o imensă situaţie de a înscrie

În repriza secundă ambii antrenori au căutat să facă repede schimbările permise de regulament pentru a da mai multă claritate acţiunilor de atac însă această parte a meciului a fost una de luptă cu puţine realizări tehnico tactice şi faze de poartă.
Abia în minutul 58 Şerban a plecat din propria jumătate de teren şi a şutat puternic de la 40 de metri însă mingea a trecut la o palmă de stâlpul din stânga al porţii lui Stoica. Trei minute mai târziu Stăncioiu i-a încercat vigilenţa portarului gălăţean însă acesta a fost la post după care gălăţenii au trecut din nou pe lângă egalare. Cristian a scăpat de marcajul fundaşilor brăileni însă a intervenit salvator Şerban la marginea careului mic, şi a înlăturat pericolul.
Nelu Bucă (min. 82) ar fi putut încheia definitv socotelile cu gălăţenii însă cu toate că s-a aflat din nou faţă în faţă numai cu portarul Politehnicii a ales şi de această dată cea mai ineficientă soluţie.
Cu toate că Politehnica Galaţi a evoluat în inferioritate numerică în ultimele cinci minute brăilenii nu au făcut altceva decât să conserve rezultatul şi până la urmă şi-au atins scopul, calificarea în faza a patra a competiţiei.

CF Brăila: Mitrea - Bosoi, Şerban, Gurguiatu (min. 53: V. Nicolae), Necoară - Drăguş, Stăncioiu (min. 75: Ndigwe), Badea, Iosofache (min.72: V. Gheorghe) - Bucă, Tudor (min. 53: Pânzaru).
Categorie articol: 

Comentarii