Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii pot depune cererile pentru ajutoarele de încălzire

* sprijinul se acordă celor care au un venit lunar pe membru de familie de maxim 750 lei

 

 

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Brăila anunţă că s-a dat startul depunerii cererilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire pe perioada sezonului rece 2019-2020. Facilitatea se acordă celor care au un venit net mediu lunar pe membru de familie în cuantum maxim de 750 lei, inclusiv. Pentru aceste persoane, în funcţie de veniturile nete realizate, ajutorul se acordă între următoarele cuantumuri: pentru încălzirea cu gaze naturale - între 20 lei şi 262 lei lunar; pentru încălzirea cu lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri - între 20 lei şi 54 lei lunar; pentru încălzirea cu energie electrică - între 20 lei şi maxim 240 lei lunar. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru un singur sistem de încălzire, cel principal utilizat.

La fel ca anii trecuţi, pentru a beneficia de aceste ajutoare din partea Primăriei, brăilenii trebuie să depună o cerere şi o declaraţie pe propria răspundere, însoţită de acte doveditoare privind componenţa familiei, veniturile realizate de membrii acesteia, precum şi locuinţa sau bunurile deţinute. DAS Brăila menţionează că nu mai este necesară obţinerea adeverinţelor de venit emise de ANAF, adeverinţelor de pământ şi certificatelor fiscale eliberate de către UAT Brăila, verificările privind patrimoniul şi veniturile persoanelor efectuându-se de către reprezentanţii instituţiei. De asemenea, Direcţia de Asistenţă Socială face precizarea că menţionarea incorectă a componenţei familiei, a veniturilor realizate şi a bunurilor deţinute constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 la 1.000 lei.

Pentru sezonul rece 2019-2020, programul de depunere a cererilor şi declaraţiilor pe propria răspundere este de luni până joi, între orele 08:30-16:00, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială de pe B-dul Al. Ioan Cuza nr. 134.

În sezonul rece 2018-2019 au fost depuse 486 de cereri, după cum urmează: pentru încălzirea cu gaze naturale – 379 cereri; pentru încălzirea cu energie electrică – 58 cereri; pentru încălzirea cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri – 49 cereri.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece nu este condiţionat de achitarea obligaţiilor de plată la bugetul local.
Categorie articol: 

Comentarii