Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii pietoni ar face bine să evite linia de centură a oraşului

• starea trotuarelor sau a acostamentelor îi expune constant la pericole • şi şoferii trebuie să fie foarte vigilenţi, din cauza gropilor apărute în carosabil, la trecerea la nivel peste linia de tramvai

 

Atenţie foarte mare pentru cine merge pe lângă Centura Oraşului, între giratoriul de la intersecţia cu Şos. Buzăului până la cel din intersecţia cu Şos. Vizirului, deoarece este plin de capcane, din cauza multitudinii de gropi şi bălţi de pe acostamentul devenit loc de parcare pentru fel de fel de autovehicule. Ocoleşti zecile de bălţi cu noroi, dar trebuie făcut acelaşi lucru cu bălăriile şi gunoaiele din faţa unor societăţi sau locuinţe. Cât despre trotuare nici nu poate fi vorba. Nu lipsesc nici maidanezii, iar pe spaţiile impropriu denumite verzi au loc şi activităţi de mică producţie: unităţi de prestări servicii fără gard, autovehicule şi chioşcuri abandonate etc, etc. Cât  îi priveşte pe şoferi, şi aceştia au parte de surprize, unele total neplăcute, chiar periculoase. Cum ar fi gropile din carosabil la trecerea de nivel cu linia de tramvai. Aici, dacă nu reduci viteza la minimum rişti un grav accident dar şi afectarea sistemelor de siguranţă ale maşinii. Reducerea de viteză nu este semnalată, îndeosebi pentru cei care  nu cunosc oraşul şi zona.

Nu ştim dacă şi când se vor rezolva aceste aspecte, însă, potrivit declaraţiei din data de 8 august, a primarului Viorel Marian Dragomir, “problema gropilor de la linia de tramvai se va rezolva în maximum o săptămână!”.

Foarte  bine, dar de văzut şi sumedenia de bălţi de pe Str. Grigore Alexandrescu, vegetaţia ca de junglă şi gropile de pe Str. Mircea Vodă, parcările realizate ad-hoc din răzuiala de la asfalt, sistematizarea pe verticală din zona la început amintită, montarea de indicatoare de circulaţie adecvate, dar şi a unui indicator de staţie Braicar, la venirea dinspre Carrefour etc.

 
Categorie articol: 

Comentarii