Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii nu se mai înghesuie la pensionarea anticipată

Situaţia fost prezentată de către directorul Casei Judeţene de Pensii Brăila, Sorin Enache, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema reformei din domeniul social, organizată la Prefectură. Acesta a precizat că, începând de 1 ianuarie 2011, şi în cazul pensiilor anticipate au apărut elemente legislative noi, care au generat reducerea numărului de pensionări anticipate. Astfel, a crescut procentul de penalizări, care este de 0,75% pentru fiecare lună de anticipare şi poate duce până la 45%, faţă de 30%, cât erau prevederile din vechea lege a pensiilor.

Pe primele 5 luni ale anului 2011, din totalul de 492 de intrări pe pensii anticipate înregistrate la CJP Brăila, 40 de cereri au fost retrase. "Făcându-li-se simularea respectivă, au renunţat să intre în prestaţie, toate aceste persoane fiind în câmpul muncii. Celelalte, evident că nu au avut de ales şi a trebuit să intre în plată", a precizat Sorin Enache.

Directorul CJP Brăila a mai menţionat câteva dintre modificările legislative, amintind că va creşte vârsta de pensionare, ajungându-se la 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 ani pentru femei, la un stagiu complet de cotizare de 35 de ani. Reducerile pe vârste de pensionare nu pot depăşi 13 ani. În cazul pensiilor anticipate şi a celor anticipate parţial, reducerea este de 5 ani, iar pentru pensia anticipată parţial trebuie să îndeplinească condiţia de stagiu complet de cotizare, depăşindu-l cu până la 8 ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii