Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii nu se liniştesc: 194 de sancțiuni de peste 190.000 de lei, în ultimele 24 de ore

* poliţiştii continuă să acţioneze intens pentru prevenirea răspândirii COVID – 19, iar cei care nu respectă legea plătesc scump

 

 

Polițiștii brăileni au transmis Instituției Prefectului-Județul Brăila faptul că, în ultimele 24 de ore, au fost executate peste 330 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Potrivit IPJ Brăila, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 950 de persoane, în 752 de locații și au fost supuse controalelor peste 100 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității. Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 194 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 190.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militara nr. 3/2020.

De la debutul epidemiei, polițiștii au aplicat 1.461 de  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 2.700.000 de lei.

Prefectul județului Brăila face, din nou, apel la cetățeni să respecte măsurile dispuse pe perioada stării de urgență, reamintindu-le că, în conformitate cu Ordonanța Militară 4/2020, amenzile pentru persoanele care nu vor respecta prevederile au fost majorate. Astfel, cei care vor părăsi domiciliul, fără un motiv întemeiat, riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 20.000 de lei. Cei care încalcă regulile izolării, pe lângă amenzi vor fi obligați să intre în carantină pe o perioadă de 14 zile, suportând toate cheltuielile aferente cazării. De asemenea, potrivit Ordonanței Militare 5/2020, persoanele care părăsesc centrul de carantină fără aviz, vor fi obligate să reia ciclul de carantinare, de 14 zile, plătind cheltuielile, dar vor răspunde și penal.
 
Categorie articol: 

Comentarii