Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii leşină de căldură în case

Se pare că brăilenii au început să ia în considerare sfaturile medicilor privind evitarea expunerii la soare la orele amiezii, însă zăpuşeala este greu de suportat chiar şi în casă. Din cauza căldurii, multe persoane au leşinat nu doar pe stradă, unii suportând cu greu temperaturile ridicate chiar şi la domiciliu. La Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila telefoanele sună continuu în aceste zile caniculare, numeroase persoane solicitând ajutor medical. "Faţă de zilele normale, înregistrăm o creştere cu aproximativ 15% a apelurilor. Solicitările din loc public nu au fost foarte multe, în schimb primim numeroase chemări la domiciliul pacienţilor, care acuză tensiune ridicată şi disconfort din cauza căldurii", ne-a precizat Radu Silviu, managerul SAJ Brăila, adăugând că unitatea este pregătită să răspundă măsurilor speciale impuse de Ministerul Sănătăţii în cazul în care temperaturile vor înregistra valori foarte ridicate trei zile consecutiv.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18. Este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 - 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este bine să consumăm un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute. Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. Este bine de ştiut că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă. Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii, trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.
Categorie articol: 

Comentarii