Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii, eliminaţi la loteria penalty-urilor

Au urmat două faze care, practic, nu anunţau nimic însă din cauza nesiguranţei lui Mitrea oaspeţii ar fi putut înscrie de două ori într-un interval de doar trei minute.
Mai întâi a fost lobul lui Velescu de la 50 m, portarul brăilean nu a anticipat prima dată traiectoria balonului şi abia in extremis a reuşit să evite golul, după care tot Mitrea, "grijuliu" nevoie mare să vadă de ce este căzut la pământ unul dintre atacanţii gălăţeni nu a realizat faptul că arbitrul nu a oprit jocul şi dacă Ioviţă nu ar fi şutat pe traiectoria lui, precis oaspeţii treceau în avantaj.
Dunărea a reuşit totuşi să deschidă scorul în minutul 31. Ioviţă a centrat de pe partea dreaptă şi nemarcat de nimeni, Cârjan a deviat mingea cu capul, în plasa porţii brăilene.
Pe finalul reprizei gazdele au devenit ceva mai ofensive şi egalarea a survenit firesc, în minutul de prelungire, când Iosofache l-a angajat în careu pe Nelu Bucă şi atacantul CF-ului nu l-a iertat pe Mindileac, 1-1.

Cinci ratări incredibile în contul brăilenilor în repriza a doua

Elevii lui Vasile Darie ar fi putut încheia definitiv conturile şi implicit să tranşeze calificarea în faza următoare dacă nu ar fi ratat exasperant de mult, din poziţii ideale.
Cu toate că Emil Cristian a fost umbra sa pe tot parcursul întâlnirii, atacantul gazdelor, Nelu Bucă a reuşit să-i adoarmă vigilenţa fundaşului oaspeţilor în minutul 47, a avut golul în vârful bocancului, însă a întârziat prea mult momentul şutului şi gălăţenii au scăpat de emoţii. A urmat o lovitură liberă foarte bine executată de Stăncioiu, însă Mindileac a fost la post după care a venit rândul lui Badea să irosească o situaţie de unu la unu cu portarul gălăţean.
În minutul 57, Bosoi a reluat cu capul, spre poartă, Mindileac era bătut însă Velescu a respins balonul de pe linia porţii, iar după numai patru minute, din lovitură liberă, Necoară a trimis mingea pe lângă zid, dar şi de această dată, foarte inspirat, portarul oaspeţilor a înlăturat în ultimul moment pericolul. Ultima mare situaţie de gol a reprizei s-a derulat în minutul 66, când Pânzaru i-a dat o pasă foarte bună lui Badea, însă colegul lui a şutat peste transversală.
Cu toate că din minutul 84 Dunărea a rămas în inferioritate numerică gazdele nu au reuşit să marcheze şi astfel meciul a intrat în prelungiri.

Mitrea a parat un 11 m, dar a ratat penalty-ul, la 10-10 şi CF Brăila a fost eliminată din Cupă

În următoarele 30 de minute fiecare formaţie a ratat câte o dată, oaspeţii (min.104) prin Popescu, Gurguiatu, zece minute mai târziu pentru brăileni şi astfel s-a ajuns la loviturile de departajare de la 11 m.
Cu toate că este arbitru de Liga a III-a, Gică Mihai a demonstrat că nu cunoaşte regulamentul, care menţionează că în cazul în care una dintre formaţii încheie meciul cu un jucător mai puţin, înainte de executarea penalty-urilor centralul trebuie să elimine şi un fotbalist de la cealaltă echipă, pentru a restabili egalitatea numerică şi apoi se face lista cu primii cinci fotbalişti care urmează să exectute loviturile de la 11 m.
S-a mers cap la cap până la 4-4, moment în care Mitrea a parat lovitura lui Jecu şi după aceea Pânzaru a adus gazdele în avantaj. Numai că Gurguiatu a ratat penalty-ul decisiv şi emoţiile au continuat până la 10-10, perioadă în care printre marcatori s-a numărat şi portarul Mindileac. Velescu a început noua serie de lovituri şi a înscris şi se pregătea Necoară numai că avertizat de arbitrul de rezervă, care la rândul lui fusese pus în temă de oficialii prezenţi la tribuna oficială a stadionului Municipal, Mihai l-a trimis înapoi pe fundaşul gazdelor şi i-a oferit mingea lui Mitrea. Portarul CF-ului a ratat şi meciul s-a încheiat cu victoria echipei Dunărea Galaţi.
CF Brăila: Mitrea - Bosoi, Şerban (min. 98: V. Nicolae), Gurguiatu, Necoară - Iosofache (min. 52: Tudor), Pânzaru, Stănciulescu (min. 71: Drăguş), Stăncioiu - Bucă, Badea.
Categorie articol: 

Comentarii