Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii au remizat cu prim divizionara Oţelul în primul amical al verii

Amânat cu o zi din cauza ploii torenţiale, amicalul dintre prim divizionara Oţelul Galaţi şi CF Brăila s-a disputat joi la la Galaţi de la ora 11.00 şi s-a încheiat la egalitate, 2-2, ambele goluri ale formaţiei pregătite de Alin Pânzaru fiind înscrise de căpitanii de echipă, Laurenţiu Ivan şi Victor Olenic. Antrenorul Michael Weiss a propus ca amicalul să se deruleze pe durata a trei reprize de câte 30 de minute fiecare, însă Alin Pânzaru a dorit două reprize a 50 de minute şi aşa s-a derulat jocul.
CF Brăila a început partida în formula Leu - Dima, Ivan, Necoară, Bogdan - Petean, Neagoe, Vlad, Iordache - Spătaru, Francis iar Oţelul cu Vlăsie - Cojoc, Mişelăricu, Sipovici, Murgoci - Karlic, Onwuachi, Zaharia, Advic - Cristea, Becea.
Ambele formaţii au început destul de prudent partida, astfel că situaţiile de poartă au fost rare în primul sfert de oră. Cristea (min. 8) a încercat să-l surprindă cu un şut plasat, la firul ierbii, de la 22 de metri pe Leu, însă portarul brăilean a respins mingea în corner. În minutul 16 gazdele au deschis scorul. Benjamin Onwuachi a trecut în dribling de doi jucători brăileni, i-a pasat lui Advic iar atacantul gălăţean a făcut inutilă intervenţia lui Leu. Brăilenii au replicat în minutul 23 prin Agbleta, însă mingea şutată de jucătorul ghanez a fost scoasă, in extremis, de la vinclu de Vlăsie. Cornerul rezultat din această fază a fost executat de Spătaru, iar căpitanul de echipă din prima repriză, Laurenţiu Ivan a trimis mingea, cu capul, în plasa porţii gălăţene şi a restabilit egalitatea.
După pauza de hidratare iniţiativa a aparţinut oaspeţilor, însă elevii lui Pânzaru nu au reuşit până la pauză să fructifice dominarea teritorială. Ba mai mult, la un contraatac Oţelul a obţinut un corner, Becea a marcat şi gălăţenii conduceau cu 2-1 după primele 50 de minute.

Opt jucători de la Conpet în repriza a doua la CF Brăila

În repriza a doua CF Brăila a avut în componenţă opt jucători de la Conpet Cireşu şi a jucat tot în sistemul 1-4-4-2: Mitrea - Spiridon, Olenic, Stănciuleascu, Niţă - G. Gheorghe, Balaban, M. Gheorghe, Radu - Ndigwe, Nicoliţă. Antrenorul gazdelor a făcut doar trei modificări în lot, iar restul fotbaliştilor prezenţi pe banca de rezerve au început să intre în teren abia după minutul 70. În partea a doua a amicalului s-a jucat deschis, CF Brăila a fost echipa care a controlat jocul, însă pe contraatac Oţelul ar fi putut să se desprindă decisiv dacă Mitrea nu ar fi avut câteva intervenţii spectaculoase. Prima ocazie a reprizei a doua a fost irosită de Marcel Gheorghe în minutul 65. Chipirliu (min. 72) putea tranşa partida în favoarea gazdelor, însă mingea şutată slab de el de la doar 2 metri a fost reţinută de Mitrea. După doar două minute CF Brăila a obţinut un corner, Radu a centrat în careul gălăţean, Olenic a şutat plasat, însă Vlăsie a fost la post. Gabriel Gheorghe s-a distrat cu flancul stâng al apărării Oţelului, a centrat în faţa porţii însă Ndigwe nu a găsit spaţiul porţii. Portarul Oţelului s-a remarcat în minutul 86 când a scos in extremis, o minge şutată de Stelian Nicoliţă pe care scria gol. În minutul 88 Chipirliu a rămas iar singur cu Mitrea, însă nici de această dată nu a putut să-l învingă pe portarul brăilean. Cu cinci minute înainte de finalul partidei CF Brăila a beneficiat de un corner, Alin Radu a centrat în careul gălăţean, Davies a jucat mingea cu mâna, iar centralul Bogdan Balaban a arătat punctul de la 11 metri. Olenic şi-a asumat executarea loviturii de pedeapsă şi a reuşit, cu o scăriţă, să-l păcălească pe portarul Abraham şi să stabilească rezultatul amicalului, 2-2.
În repriza a doua la Oţelul au mai evoluat portarul Abraham şi jucătorii de câmp, Marius Andrei, Chipirliu, Rusu, Tudosie, Ciftici, Davies, Pungă, Juffo, Stoian, Tiago, Moglan.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii