Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii au fost învăţaţi cum să respecte legea electorală

Pe parcursul săptămânii trecute, structurile teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) s-au implicat pentru informarea cetăţenilor cu privire la riscurile pe care le presupune nerespectarea legii electorale. În acest context, campania "Votul ilegal înseamnă închisoare!", desfăşurată la nivel naţional, s-a extins la Brăila în mai multe zone ale municipiului şi judeţului.

Activităţile desfăşurate până în prezent au constat în postarea de afişe şi distribuirea de pliante cetăţenilor din oraşele Ianca şi Însurăţei şi în grupuri şcolare din municipiu, unde au fost vizaţi profesorii şi elevii din clasele a XII-a care au drept de vot. Aceleaşi activităţi au fost derulate şi la Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative, Serviciul Paşapoarte, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, precum şi la patru puncte de trecere cu bacul de pe malul Dunării. În plus, reprezentanţii MAI au ajuns şi în localităţile Batogu, Brateşu-Vechi, Vultureni, Ulmu şi Cireşu, unde au distribuit pliante din campania "Votul ilegal înseamnă închisoare!". Nu au fost uitate nici mijloacele de transport în comun, pe care s-au lipit afişe. "Lansarea campaniei a iniţiat şi procesul de distribuire a pliantelor şi fluturaşilor către cetăţeni, precum şi postarea afişelor în zonele de relaţii cu publicul de la posturile de poliţie comunale, sediile poliţiilor orăşeneşti şi municipale, sediile inspectoratelor judeţene ale poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, serviciilor de evidenţă a populaţiei, de înmatriculări auto şi de eliberare a paşapoartelor, la sediile prefecturilor, precum şi la fiecare secţie de votare", a precizat subinspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.

Campania "Votul ilegal înseamnă închisoare!" este un demers care are în vedere prevenirea unor situaţii înregistrate de către Inspectoratul General al Poliţiei Române la procesele electorale anterioare şi, mai ales, înştiinţarea cetăţenilor cu privire la legislaţia în vigoare.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii