Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii au îngheţat în staţii aşteptând autobuzul

• circulaţia mijloacelor de transport în comun a lăsat de dorit ieri, călătorii fiind puşi să aştepte minute bune în ger şi viscol • “circulăm pe toate traseele, dar sunt inerente problemele ce ţin de timpul de parcurs, date fiind condiţiile meteo”, a explicat Cornel Săndulescu, directorul SC “Braicar” SA Brăila

 

Zeci de brăileni au reclamat, zilele acestea, profund revoltaţi calitatea serviciului de transport public de călători. Mai precis, oamenii s-au declarat nemulţumiţi de timpul prea mare de aşteptare în staţii mai ales că peste oraş s-a abătut vânt puternic, ger şi ninsori abundente. Practic, călătorii spun că au îngheţat pur şi simplu aşteptând mijlocul de transport de care aveau nevoie fie pentru a ajunge  la serviciu, fie acasă. Iar când a ajuns totuşi în staţie autobuzul mult-aşteptat, cu nervii întinşi la maximum au constatat că deja era aglomerat şi nu aveau loc să urce. “Stai şi îngheţi în staţii până vine un autobuz care este cât o cutie de chibrit. Mai bine de un sfert de oră am aşteptat în staţie să vină 16 sau 17, timp în care pe partea cealaltă, în faţă la Dunărea, trecuseră deja 2 maşini. Mai mult, nu ai nici măcar un loc unde să te adăposteşti de viscol. Când în sfârşit a venit, având în faţă două maşini de deszăpezire, ne-am chinuit vreo 10-12 inşi să ne urcăm, pur şi simplu claie peste grămadă. Tot promite primarul staţii moderne cu panouri de afişaj electronice şi refugiu pentru călători. Cred că păstrează promisiunea asta pentru următorul mandat că până acum ... nimic. Iar toate astea se întâmplă chiar în faţa sediului PSD”, a comentat, cu năduf, unul dintre cititorii noştri.

De cealaltă parte, conducerea “Braicar” a explicat că a verificat la Dispeceratul propriu situaţia din teren şi că problema reclamată de călători nu este generată de un număr mai mic de maşini în circulaţie decât ar fi necesar, ci mai degrabă de faptul că se circulă greu prin oraş din cauza vremii nefavorabile. “Compania are acum în circulaţie toată flota de transport aşa cum este ea în program, în desfăşurare. Acum 10 minute am făcut o verificare pe trasee ca număr de mijloace de transport. Pe traseele 16 şi 17, de exemplu, avem câte 6 maşini în circulaţie. Ţinem sub control toată desfăşurarea activităţii acestui serviciu. Circulăm, dar în condiţii de iarnă, pe toate traseele într-un program normal al activităţii. Sunt inerente problemele ce ţin de timpul de parcurs date fiind condiţiile meteo”, a explicat Cornel Săndulescu, directorul SC “Braicar” SA Brăila.

De precizat că de astăzi începând, compania a preluat şi sarcina asigurării serviciului de transport pe liniile secundare 8, 40 şi 41, deservite până acum de operatorii maxi-taxi. Cele 3 trasee secundare au fost încredinţate temporar operatorului public SC “Braicar”, până în data de 11 aprilie, când ar urma să fie semnat cu municipalitatea contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători, în sensul încredinţării prestării acestui serviciu către “Braicar”, ca operator unic.   
Categorie articol: 

Comentarii