Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii au ieșit în stradă și protestează împotriva Legii grațierii și amnistiei

* în ciuda gerului de afară, vreo 30 de brăileni s-au adunat în fața Primăriei pentru a protesta față de Legea grațierii și amnistiei * aceștia scandează ”Fără grațiere”, au adus pancarte și au aprins candele în semn de protest * în paralel, Costel Mărgărit își continuă turele prin fața Palatului Administrativ, tot în semn de protest, însă față de majorarea taxei de salubritate cu 54%

 

 

Aproximativ 30 de persoane s-au adunat începând cu ora 18:00 în fața Palatului Administrativ pentru a fi solidari cu sutele de români ce au ieșit în stradă, nemulțumiți de Legea grațierii și amnistiei. În ciuda frigului de afară, aceștia s-au adunat în fața globului roșu de pe platoul din fața Primăriei Brăila și scandează: ”Fără Grațiere!”, sau ”Vrem democrație, ei la pușcărie!”

Aceștia au aprins câteva candele, dar au adus și pancarte cu mesaje precum: ”Vă grăbiți la furat, asta este important!”, ”Hoților! Totul are o limită!”. De asemenea, se scandează și pentru a atrage mai mulți brăileni la protest: ”Acasă-i cald și bine, dar eu strig și pentru tine!”.

Nu trebuie ignorat faptul că printre protestatari se numără și câțiva performeri politici, precum președintele USR Brăila, Cătălin Stancu, și câțiva colegi ai acestuia, candidatul ANR Brăila la Senat Carmen Ionescu, PNL-istul Dănuț Lungu (consilier județean), dar și consilierul municipal independent Lucian Căprariu. Chiar și așa, aceștia susțin că nu au ieșit la protest în calitate de politicieni, ci ca oameni nemulțumiți de ceea ce propune Guvernul PSD.

 

Mărgărit își continuă turele în jurul Primăriei

 

În paralel, tot în fața Palatului Administrativ se mai desfășoară un protest. Este vorba despre turele lui Costel Mărgărit, care continuă să își manifeste nemulțumirea față de majorarea taxei de salubritate cu 54%. Acesta aleargă însoțit de fostul candidat independent la Primăria Brăila Cristian Techiu, dar și Cristian Nicolae, cunoscut pentru implicarea sa în proiectul ”Brăila, capitală culturală europeană 2021”, precum și pentru activitatea din cadrul Consiliului Local Civic.

 

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii