Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii şi-au scos acte de identitate pentru a merge la vot

sâmbătă şi duminică, sute de brăileni s-au prezentat la Serviciul de Evidenţă a Persoanei pentru eliberarea noilor cărţi de identitate care să le permită prezentarea la vot • sâmbătă s-au emis 183 acte de identitate, iar duminică au fost eliberate 454 acte • la sediul instituţiei a fost linişte, fără a fi înregistrate incidente neplăcute

 

Brăilenii s-au pregătit serios de votare. Sâmbătă şi duminică, sute de persoane s-au prezentat la Serviciul Public Comunitar Judeţean de Evidenţă a Persoanei (SPCJEP), în vederea obţinerii de cărţi de identitate. Nu oricine a avut posibilitatea de a-şi scoate un nou acte de identitate. S-au eliberat noi acte doar pentru cei care le aveau expirate, pierdute, deteriorate sau furate.

Informaţii privind actele de identitate eliberate în week-end, când programul a fost unul normal, chiar prelungit în duminica alegerilor, ne-au fost oferite de şeful SPCJEP Brăila, Livia Damian, care ne-a spus că a fost linişte şi nu au fost înregistrate incidente neplăcute. Oricum, programarea online este de mare ajutor, brăilenii pregătindu-se din timp pentru a-şi putea obţine la timp actele de identitate. Numărul de cărţi de identitate eliberate acum, cu ocazia alegerilor, a fost însă mult mai mic decât în anii trecuţi.

Sâmbătă, la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Brăila programul de lucru a fost între orele 8.00 - 16.00, adică unul normal. S-au emis 183 acte de identitate, dintre care 166 cărţi de identitate (C.I.) şi 17 cărţi provizorii (C.I.P.).

Dumincă, programul a fost de la ora 7.00 la ora 21.00. S-au eliberat în total 454 de acte de identitate, dintre care 404 CI şi 50 CIP.

La nivelul municipiului Brăila au fost eliberate duminică 277 acte, dintre care 238 CI şi 39 CIP. La Serviciul Local Făurei s-au eliberat 40 de acte (38 CI şi 2 CIP), la Însurăţei s-au eliberat 62 acte (61 CI şi 1 CIP), iar la Ianca s-au eliberat 75 acte de identitate (67 CI şi 8 CIP).
Categorie articol: 

Comentarii