Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii şi-au adus câinii la sterilizat încă de la prima oră

• potrivit primarului Marian Dragomir, ieri, până la ora 14:00, deja se sterilizaseră 16 câini, predominant femele, la punctul special amenajat în cartierul Vidin • unii dintre brăilenii care şi-au adus câinii la sterilizat au venit chiar şi din judeţ • campania continuă până sâmbătă, inclusiv

 

Iniţiativa Primăriei de a relua campania de sterilizare gratuită a câinilor din Brăila pare să se bucure de succes. Încă de la primele ore ale zilei, câţiva brăileni s-au prezentat cu patrupedele la spaţiul special amenajat din cartierul Vidin (str. Industriei, la parterulul Blocului D 5), unde au fost preluaţi de echipa medicală  asigurată de ONG-ul “Salvate Canes” din Germania. Aceştia se programaseră anterior şi aşteptau deja ca patrupedele lor să intre în operaţie, unii fiind veniţi chiar din judeţ, acolo unde nu se desfăşoară astfel de campanii.

“Scopul acţiunii de astăzi este sterilizarea de câini. Acţiunea se desfăşoară între 22 - 25 martie. Aşteptăm brăilenii în număr cât mai mare. Noi i-am informat şi îi vom informa în continuare. Să vină să sterilizăm căţeii! În general, pot aduce câinii de care au grijă personal. Dar şi pe cei de pe stradă. Cel mai bine ar fi să fie sterilizaţi. Îi microcipăm, le facem carnete de sănătate. Avem deja programări şi încă mai facem, până sâmbătă”, a afirmat Catrinel Patrichi, reprezentant al adăpostului Unirea, parte din serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân.

Potrivit primarului Marian Dragomir, ieri, până la ora 14:00, deja fuseseră sterilizaţi 16 câini, predominant femele. Edilul-şef s-a arătat încântat de faptul că brăilenii au înţeles că trebuie să profite de ocazie şi să îşi aducă patrupedele la sterilizări gratuite.

“În paralel, echipe de la SUPAGL şi Poliţia Locală sunt în zonă şi invită oamenii care au câini în curţi să vină la sterilizare şi  împrăştie flyere. Urmează ca la sfârşitul acestei luni să avem o nouă acţiune de sterilizare a câinilor, de data aceasta în cartierul Viziru. Sunt 3 medici, asiguraţi de «Salvate Canes»“, a afirmat Dragomir.

 

Ce se întâmplă cu maidanezii de pe stradă

Primarul Marian Dragomir a ţinut să sublinieze că, în contextul în care capacitatea adăposturilor de câini este depăşită, municipalitatea nu mai poate ridica alţi maidanezi de pe stradă. Astfel, încearcă să vină în contrapondere cu o intensificare a acţiunilor de sterilizare.

“O să continuăm în fiecare lună cu câte două acţiuni de sterilizare, organizate de noi în parteneriate cu «Dog Rescue» şi «Salvate Canes», care ne prestează serviciile acestea gratuit. De asemenea, Primăria Municipiului Brăila şi SUPAGL, după terminarea acestei campanii, are disponibilitate să pună spaţiul din Vidin la dispoziţia unui medic veterinar, cu titlu gratuit, pentru a realiza sterilizări în afara perioadei în care le facem noi. La fel, iubitorii de animale care cunosc astfel de medici sunt aşteptaţi să vină să ne comunice, să se implice, şi noi ne manifestăm toată disponibilitatea. Primăria se va ocupa inclusiv de plata utilităţilor”, a mai adăugat edilul-şef.

Potrivit lui Dragomir, oferta punerii la dispoziţie a unui spaţiu pentru sterilizări este valabilă şi pentru cel din cartierul Viziru, după ce municipalitatea îşi va încheia campania de sterilizare acolo.

Reamintim că,  până pe 25 martie, brăilenii pot să vină cu câinii proprii sau cu cei pe care îi ingrijesc pe stradă, la sediul special amenajat în cartierul Vidin, unde medicii şi voluntarii unui ONG din Germania, vor efectua operaţii de sterilizare.

Programări se pot face la numerele de telefon 0239/611.682 sau la tel. 0756/044.400, în intervalul 08:00 - 16:00. De asemenea, recomandarea este ca animalele să nu fie hrănite cu 12 ore înainte de sterilizare.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii