Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii, încântaţi de concertul coral grecesc

Concertul a fost deschis de corul grecesc, după care a avut câteva intervenţii cvartetul "Lyra", care a interpretat creaţii ale compozitorilor: Mozart, Arthur Rubinstein, Bizet, Grieg, Kreisler. Corul Municipal al Conservatorului Alexandreios din Giannitsa a cântat Troparul Cincizecimii, un Cântec insular şi alte melodii compuse de: Loizos, Hatzinasios şi Kougioumtzdis. La final, spre surpriza spectatorilor, corul "Trison" dirijat de Maricica şi Ştefan Lupu a cântat două melodii în limba greacă, alături de corul din Grecia.
Amfitrionul evenimentului a fost dr. Nicu Teodorescu, care a punctat în alocuţiunea sa legăturile Brăilei cu etnia greacă de-a lungul timpului. De asemenea, a amintit şi numele unor greci celebri care au contribuit la ridicarea economică a oraşului. Au mai susţinut alocuţiuni în plen preşedintele Comunităţii Elene din Brăila, Haralambie Caravia, subprefectul Veronica Macri, preşedintele Filarmonicii din Giannitsa, Gheorghios Donitsios. La eveniment au fost prezenţi şi preşedintele Comunităţii Elene din Budapesta, Vasilios Pamathopoulos, preşedintele Comunităţii Elene din Galaţi, Rodopia Zamfiropol, şi preşedintele Comunităţii Elene din Izvoarele, judeţul Tulcea, Silvia Dascălu.
Acesta a fost unul dintre concertele pe care le susţine Corul Municipal din Giannitsa în cadrul unui miniturneu în România, care mai include oraşele Tulcea, Constanţa şi Bucureşti. Deplasarea este susţinută financiar de Piraeus Bank.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean, Instituţia Publică de Spectacole "Lyra", Comunitatea Elenă, în colaborare cu Societatea Filarmonică "Lyra" şi Muzeul Brăilei - Centrul Diversităţii Culturale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii