Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileni pe podium în primele două etape ale naţionalelor de autoslalom

• Georgiana Grecu a câştigat la clasa 1 • debutanta Ionela Covalschi, lideră în clasamentul juniorilor • Adrian Dumitrescu şi Valentin Nemţanu s-au clasat pe locul al treilea

 

În weekend-ul trecut, 21 de piloţi din Bucureşti, Braşov, Roman, Timişoara,  precum şi 4  brăileni au participat la două etape din Campionatul Naţional de  Autoslalom al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS), competiţie organizată de Motor Sport Club Brăila.

Brăileanca Georgiana Grecu, pregătită de instructorul Dumitru Cojan, pe  un  Peugeat 207, s-a clasat pe locul al treilea la clasa 1 şi în clasamentul juniorilor.

O debutantă, Ionela Covalschi, pe  Audi S4, a câştigat clasa 4 în ambele zile şi a ocupat locul întâi în clasamentul piloţilor pe maşini stradale. Adrian Dumitrescu a revenit în concursurile oficiale cu un rezultat bun: brăileanul s-a clasat pe locul al treilea la clasa 2. Şi Valentin Nemţanu a avut o prestaţie foarte bună. Brăileanul a concurat pe Opel Corsa C şi în ambele zile s-a clasat pe locul al treilea, la doar 0,4 secunde de locul al doilea.

“Locaţia de concurs a fost aleasă în nordul cartierului Chercea, undeva în zona străzii Cimbrului, unde o serie de străduţe au fost amenajate ca piste, cu trasee diferite pe zile. Această competiţie a fost o premieră absolută şi o să vă spun şi de ce. A fost prima organizare pe o reţea stradală a unor etape din Campionatul Naţional al FRAS din ultimii 4 ani şi a fost prima organizare de circuit stradal  -  viteză, după o pauză de 38 de ani, la Brăila. Organizatorii au fost darnici şi, în afară de câştigătorii pe clase şi capacităţi cilindrice, i-au premiat şi pe cei care s-au remarcat pe maşinile de stradă. Tot o premieră a fost participarea arbitrilor licenţiaţi brăileni. Nu în ultimul rând, pot considera ca o premieră implicarea mea personală ca organizator, după ce am fost trei ani consecutiv laureat al campionatelor naţionale. La  aceste concursuri nu se întocmeşte clasament general, dar menţionăm că cel mai bun timp al zilei a fost obţinut de Alexandru Krepelka din Timişoara”, ne-a declarat Valentin Nemţanu.
Categorie articol: 

Comentarii