Mergi la conţinutul principal

Brăileni la primul Campionat Virtual de Fitness destinat sportivilor cu dizabilităţi

* 145 de persoane cu dizabilităţi din toată ţara participă la primul Campionat Virtual de Fitness destinat sprtivilor cu dizabilităţi intelectuale * Brăila va fi reprezentată de Vlad Botez, în vârstă de 8 ani, şi Denis Rusea, în vârstă de 15 ani * competiţia este organizată de Fundaţia Special Olympics România * la finalul competiţiei, sportivii vor fi premiaţi online * ei îşi vor primi medalia, diploma şi un un cadou din partea HERVIS Sports România, partenerul tehnic al competiţiei

 

 

 

Nu mai puţin de 145 de persoane cu dizabilităţi din toată ţara, inclusiv din Brăila, participă, zilele acestea, la primul Campionat Virtual de Fitness destinat sportivilor cu dizabilităţi intelectuale, organizat de Fundaţia Special Olympics România. Din partea Asociaţiei Down Brăila "Botez Vlad Sergiu" participă Vlad Botez, în vârstă de 8 ani, şi Denis Rusea, în vârstă de 15 ani. Aflat la mare împreună cu familia, Vlad se antrenează asiduu, atât pe nisipul plajei, cât şi în camera de hotel, ca să dea tot ce are mai bun.

Potrivit unui comunicat al Fundaţiei Special Olympics, pe 24 iunie 2020, s-a dat startul primului Campionat Virtual de Fitness destinat sportivilor cu dizabilităţi intelectuale, care se va încheia pe data de 24 iulie.

"În condiţiile în care competiţiile cu număr mare de sportivi nu sunt încă permise, 145 de bravi cu vârste peste 8 ani au ales să facă sport de-acasă şi să concureze online, dornici să facă mişcare şi să-şi confirme pasiunea pentru sport. Ei vor fi premiaţi virtual cu medalii şi diplome, iar la finalul competiţiei îşi vor primi medalia, diploma şi un un cadou din partea HERVIS Sports România, partenerul tehnic al competiţiei. Special Olympics România încearcă prin acest eveniment să facă trecerea de la competiţiile off-line la o realitate nouă cu conexiune la internet şi vizibilitate on-line pe un ecran de laptop, tabletă sau telefon. În cadrul Campionatului Virtual de Fitness se vor vedea BRAVII, arbitri şi părinţi, în spaţii virtuale, într-o întrecere a executării cât mai corecte a unor exerciţii individuale de fitness/gimnastică", precizează reprezentanţii fundaţiei.

În lunile de pandemie, pe pagina de Facebook a fundației sus-menţionate (https://www.facebook.com/specialolympicsromania/), de luni până vineri, în fiecare dimineaţă de la ora 9.30, s-a desfăşurat o sesiune live de fitness adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Aceste luni de antrenament au fost ideea de la care a pornit această competiţie virtuală. Tot pentru sportivii cu dizabilităţi, Andrei Anuţoiu, kinetoterapeut, a executat exerciţiile care urmează să fie notate de arbitri. Acestea se vor regăsi pe canalul de youtube al Special Olympics România şi pe pagina de Facebook şi vor fi dezvăluite treptat BRAVILOR.

"Exerciţiile propuse au fost gândite pentru toată lumea. De la simplu la complex şi de la uşor la greu. Am încercat să le clasificăm după gradul de dificultate şi am format două niveluri de exerciţii. Am combinat exerciţii de rezistenţă, flexibilitate şi forţă pentru a da o notă de complexitate asupra sportivilor", a declarat Andrei Anuțoiu.

Întrecerile se vor desfăşura trei zile pe săptămână. În fiecare din cele 3 zile se execută un exerciţiu diferit, iar durata întrecerii este de patru săptămâni.

După o lună de competiţie virtuală, Special Olympics România va marca, pe 24 iulie 2020, aniversarea a 52 de ani a mişcării Special Olympics la nivel global dar şi 17 ani de activitate în Romania, prin iluminarea în roşu a Arcului de Triumf din Bucureşti. Partenerul tehnic al primului Campionat Virtual de Fitness Special Olympics Romania 2020 este Hervis Sports and Fashion România.

Special Olympics este o mişcare globală care valorifică potenţialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilităţi intelectuale să fie acceptate şi implicate ca membri activi ai comunităţilor din care fac parte, pentru a crea o societate respectată şi incluzivă pentru noi toţi. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate, educaţie şi angajare, Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, nedreptăţii şi intoleranţei. Aflată în România din anul 2003, Special Olympics a ajutat peste 27.000 de copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale să fie cetăţeni activi ai comunităţii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro