Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileni înşelaţi de un fals angajator

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Sibiu a reuşit să facă bani de pe urma unor brăileni creduli, cărora le-a promis un loc de muncă. Autorul a fost cercetat în stare de deţinere (în altă cauză) şi, de curând, trimis în judecată pentru înşelăciune.

La Brăila, Ilie Joarză a ajuns pe 10 decembrie 2007 când, aflându-se în zona gării, i-a solicitat unui taximetrist să îl ducă la Hotelul Korona. Pe drum, bărbatul s-a prezentat sub identitatea nereală de "Iacob Sorin" şi a precizat că este reprezentant al unei societăţi comerciale olandeze. În plus, inculpatul a explicat că firma urma să înfiinţeze un punct de lucru în Brăila şi că intenţiona să angajeze şoferi cu salarii de 1.260 euro.

Încântat de sumele vehiculate, taximetristul s-a interesat de condiţiile de angajare şi i-a dat bărbatului copii ale mai multor acte, precum şi 300 lei cu titlu de taxă de examinare medicală ce urma a fi plătită la Institutul "Mina Minovici". În perioada următoare, folosind acelaşi mod de operare, Joarză le-a promis altor patru brăileni că îi va angaja, de la care a primit acte şi câte 300 lei. De asemenea, susţinând că a găsit un utilaj cu un preţ convenabil, inculpatul le-a cerut acestora să-l împrumute cu bani pentru câteva zile, primind de la ei 1.100 euro. Ulterior, din declaraţiile date anchetatorilor a rezultat că a indus în eroare, cu privire la posibila angajare în meseria de şofer, şapte persoane.

Pentru fapte similare, comise în diverse oraşe, Ilie Joarză a mai fost condamnat de patru ori. În prezent, bărbatul este încarcerat în Penitenciarul Brăila, unde îşi execută o pedeapsă de 3 ani şi 3 luni închisoare.
Categorie articol: 

Comentarii