Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilencele au jucat de la egal la egal cu campioanele în prima repriză

Marţi seara, în sala Polivalentă, HC Dunărea a jucat o repriză de la egal la egal cu campioana en titre a României şi actuala lideră a acestui sezon competiţional, Oltchim Rm. Vâlcea. În disputa cu o echipă care se confundă cu naţionala României, formaţia pregătită de Alexandrina Soare a condus cu 2-0 graţie reuşitelor interilor Katali Jenofi şi Ada Moldovan în minutul 3 şi apoi cu un gol până în minutul 9, moment al jocului în care tabela de marcaj a consemnat penultima egalitate, 7-7. Cu toate că arbitrul ploieştean Romeo Ştefan a luat decizii în defavorea gazdelor,  handbalistele brăilene au ţinut pasul cu galacticele lui Radu Voina astfel că echilibrul s-a menţinut până în minutul 13, când la 9-9 Maier, Gatzel şi Stanca au distanţat Oltchimul la trei lungimi.

Dacă arbitrul ploieştean nu le-ar fi dat cadou oaspetelor două aruncări de la 7 m şi brăilencele nu se jucau cu tot atâtea situaţii de unu la unu cu portarul Paula Ungureanu, diferenţa dintre cele două combatante la pauză ar fi fost foarte mică, aşa galacticele au plecat la cabine cu un avantaj de cinci goluri.

Radu Voina a schimbat echipa în repriza a doua şi Oltchim a defilat spre un succes categoric în faţa unei HC Dunărea, care are doar o formaţie de bază nu şi rezerve de talia titularelor.

În partea a doua Dunărea a înscris primul gol abia în minutul 38, prin Jenofi, însă în acel moment Oltchim conducea deja cu 27-17.
Maier, Lecuşanu, Latzel dar şi Elisei au fost de neoprit de o echipă brăileană, a cărei fază de apărare nu a mai funcţionat ca în prima repriză, iar atacul nu a mai avut aceeaşi vigoare şi inventivitate pentru că tinerele jucătoare transferate în această vară pe malul Dunării nu au încă experienţa acestui eşalon, astfel că galacticele s-au impus în final cu 42-27.

După acest meci Oltchim a acumulat 12 puncte şi rămâne singura formaţie din Liga Naţională cu maximum de puncte, în timp ce HC Dunărea a coborât pe locul al şaselea însă mai poate fi depăşită, după derularea tuturor meciurilor din runda a şasea, atât de "U" Jolidon Cluj cât şi de Oţelul Galaţi.

Golurile echipei brăilene au fost marcate de Moldovan 10, Jenofi 7, Rădulescu 4, Brot 2, Adespii 2, Radovici 1, Crăciun 1 iar de la Oltchim principalele marcatoare au fost Lecuşanu 7, Gatzel 5, Vashchuk 5.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii